Putin: İnsanlar öldüğünde hep trajedidir!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus uçağının Suriye'de vurulmasını yorumlarken Türkiye ile 2015'te yaşanan krize atıf yaptı. Putin, "O zaman Türk uçağı bilinçli olarak uçağımızı vurmuştu. Burada trajik tesadüfler zincirine benzeyen bir durum var gibi" dedi.

Putin: İnsanlar öldüğünde hep trajedidir!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir Rus uçağının Suriye ordusu tarafından dost ateşinde düşürülmesi için ‘trajedi’ dedi. Sputinik’in aktardığına göre Putin, Suriye’de yaşanan olayla Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi arasında bir karşılaştırma yaparak “O zaman Türk uçağı bilinçli olarak uçağımızı vurmuştu. Burada trajik tesadüfler zincirine benzeyen bir durum var gibi. Zira İsrail uçağı bizim uçağımızı düşürmedi” dedi.


“İnsanlar öldüğünde bu her zaman bir trajedidir” diyen Putin, ‘trajik ve şansız bir olaylar zincirinin yaşandığını’ söyledi; “Hâlâ ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Putin, Rusya’nın ‘Suriye’deki Rus personelin korunması amaçlı önlemler alacaklarını’ ekledi.

NE OLMUŞTU?

Bu sabah bir Rus savaş uçağının Suriye açıklarında, Akdeniz üzerinde düştüğü haberi gelmişti. Rusya Savunma Bakanlığı, uçağın düşmesinden dolaylı olarak İsrail’i sorumlu tutmuştu. İsrail uçaklarının bu sırada Suriye’de hava saldırıları düzenlediği, Suriye ordusunun hava savunma sistemlerinin harekete geçmesi sonucu bir Rus uçağının yanlışlıkla hedef alındığı belirtilmişti. Olayda 15 Rus askeri personel hayatını kaybetti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER