'Putin resmen savaş ilan edecek' iddialarına Kremlin'den yanıt

Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in 9 Mayıs’ta Ukrayna’ya karşı 'resmen savaş ilan edeceği' ve 'ulusal seferberlik' hazırlığında olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

'Putin resmen savaş ilan edecek' iddialarına Kremlin'den yanıt

Rusya’nın 'Zafer Günü' olarak kutladığı 9 Mayıs’ta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’ya karşı 'resmen savaş ilan edeceği' iddialarına Kremlin'den yanıt geldi. Kremlin, Putin'in 'ulusal seferberlik' hazırlığında olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Söz konusu spekülasyonları 'saçmalık' olarak niteleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bunun olma ihtimali yok" dedi.

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Putin’in 9 Mayıs’ta 'seferberlik ilan edeceğini' ve Putin’in seferberliği 'Nazilere karşı birlik olma' çağrısı ile duyuracağını öne sürmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sına karşı Sovyetler Birliği'nin zaferini temsil eden 9 Mayıs tarihinin, Rusya ordusu için 'önemli bir gün' olduğunu söyleyerek Moskova yönetiminin 'bir zafer elde etmek istediğini' belirtmişti. 

UKRAYNA'YA 'TUTARSIZLIK' SUÇLAMASI

Öte yandan, Ukrayna'yı müzakerelerde 'tutarsızlıkla' suçlayan Peskov, "Ukrayna tarafının tutarsızlığı da bizim tarafımızdan çeşitli düzeylerde birçok kez tespit edildi" ifadelerini kullandı. Kremlin'in Ukraynalı müzakerecilerin 'tutarsız' tavrına olumsuz baktığını belirten Peskov, "Her gün tutum değiştiriyorlar, Kiev'den bu tür (müzakere sürecinden çekilmeyle ilgili) açıklamalar giderek fazla duyuluyor" dedi. 

'ALTERNATİFLER ARAŞTIRILIYOR'

Avrupa Komisyonu Ursula von der Leyen'in geçtiğimiz saatlerde duyurduğu yaptırım teklifine ilişkin de konuşan Peskov, Avrupa Birliği'nden gelecek olası petrol ambargosuna karşı 'alternatiflerin araştırıldığını' söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER