Rusya: ABD'nin Suriye'deki yasadışı varlığı barışa engel

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova: Suriye'deki yasadışı Amerikan askeri varlığı barışa engel teşkil ediyor.

Rusya: ABD'nin Suriye'deki yasadışı varlığı barışa engel
 ABD’nin Suriye’den tamamen çekilmeyi planladığı öne sürülürken, Rusya’dan da Suriye’deki Amerikan askeri varlığı hakkında bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’deki Amerikan güçlerinin varlığının yasadışı olduğunu ve bu askerlerin, bir barış anlaşmasının önündeki ‘tehlikeli bir engel haline geldiğini’ söyledi.


Zaharova Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, “Terörizmle savaşta bir faktör olmaktan çok uzak bir şekilde, Suriye’deki Amerikan varlığı bir anlaşmanın önündeki tehlikeli bir engele dönüşüyor” dedi.

Rus sözcünün bu açıklamalarıyla eş zamanlı olarak, ABD’nin Suriye’den tamamen çekilme seçeneğini gözden geçirdiği iddia edilmişti. Reuters’a isim vermeden konuşan Amerikalı yetkililer, ‘IŞİD’in elindeki tüm toprakların geri alınması sonrası Suriye’deki Amerikan askerlerinin hepsinin çekilmesi seçeneğini değerlendirdiklerini’ söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilmek istediğini söylemiş olmasına rağmen, Pentagon bu seçeneğe karşı çıkmıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2018, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER