Rusya Devlet Başkanı Putin'den Erdoğan'a yılbaşı tebriği

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yılbaşı tebrik mesajı gönderdi. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin mesajında iki ülkenin enerji, askeri-teknik işbirliği ve Suriye’de terörle mücadele konularında başarıyı yakaladıklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Erdoğan'a yılbaşı tebriği
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderdiği yılbaşı tebrik mesajında Türkiye ile enerji, askeri-teknik işbirliği ve Suriye’de terörle mücadele konularında başarıyı yakaladıklarını ifade etti.


Putin, mesajında Rusya ile Türkiye’nin, enerji ve askeri-teknik işbirliği de dahil olmak üzere karşılıklı olarak faydalı stratejik projeleri gerçekleştirme konusunda önemli başarılara imza attığını kaydetti. Putin’e göre, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik bağlantıların geliştirilmesine ilişkin yeni alanlar da belirlendi. Moskova ve Ankara, Suriye’de terörle mücadele konusunda gerçekleştirdiği yakın çalışmalar ve ortak çabalar neticesinde ülkedeki krizde siyasi çözüm sürecinin başlamasına katkıda bulundu.

2020’de Rusya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılını dolduracağını vurgulayan Rus lider, bu yıldönümü sırasında da ikili işbirliğinin geliştirilmesine yönelik yeni başarılara imza atılacağına emin olduğunu belirtti. (Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2020, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER