Rusya: NATO ihlali amaçlarımızı saptırmak için kullanıyor

Rusya, NATO’nun, “Rusya’nın Türkiye-NATO hava sahasını ihlali uzun sürdü, yanlışlıkla olmuş gibi görünmüyor” açıklamasına NATO’nun bunu Moskova’nın Suriye’ye yönelik hava harekatını saptırmak için kullandığını belirtti.

Rusya: NATO ihlali amaçlarımızı saptırmak için kullanıyor

Rusya, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jans Stoltenberg’in Rusya uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlaliyle ilgili  “Rusya’nın Türkiye-NATO hava sahasını ihlali uzun sürdü, yanlışlıkla olmuş gibi görünmüyor” açıklamasına yanıt verdi.

Rusya’nın NATO Elçisi Aleksander Gruşko, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Enformasyon kampanyasının bir parçası’

”NATO, Türk hava sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi, Rusya hava kuvvetlerinin Suriye’deki hava operasyonlarının amacını saptırmak için Batı’da başlatılan enformasyon kampanyasının bir parçası gibi kullanmak istiyor. NATO, bu yönde bir izlenim veriyor.

”Normalde benzer olaylar iki ülke arasında ya da askeri kanallar aracılığıyla açıklığa kavuşturulur. Rus tarafının açıklamalarının göz ardı edilmesi, NATO Konseyi’ni acil toplayanların gerçek niyetlerini de ele veriyor.

“Acil NATO toplantısı ardından yayınlanan açıklama metnine de hava saldırılarının IŞİD mevzilerine gerçekleştirilmediği ve operasyonlar nedeniyle sivillerin de öldüğü gibi ‘ödünç’ lafların kullanılması da bunun (NATO’nun enformasyon kampanyası içine çekildiğinin) bir diğer göstergesi.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER