Rusya'dan ABD'nin S-400 tehdidine yanıt

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 baskısını değerlendirdi: Müttefiklerine karşı her konuda baskı yapmak için her türlü imkânı kullanmaktan çekinmediği açıkça biliniyor.

Rusya'dan ABD'nin S-400 tehdidine yanıt
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, ABD’nin Türkiye’nin S-400’ler ile NATO üyeliği arasında bir seçim yapması gerektiği yönündeki tehdidi hakkında konuştu. Gruşko, ‘Washington’ın müttefiklerine baskı uygulamak için her türlü yöntemi kullanmaktan çekinmediğini’ belirtti.


Gruşko, “ABD’nin müttefiklerine karşı her konuda baskı yapmak için her türlü imkânı kullanmaktan çekinmediği açıkça biliniyor” dedi. Gruşko, ABD’nin kimden doğalgaz alınacağı, kiminle dostluk kurulup kiminle kurulmayacağı, kime karşı yaptırım uygulanacağı, kime, nasıl oy verileceği, hangi ülkelerdeki rejimlerin demokratik, hangi ülkelerdekilerin demokratik olmadığı, hangilerinin değiştirilmesi konusunda baskı uyguladığını söyledi.

“ABD bu konularda baskı için kullanacağı yöntem, ifade arasında seçim yapmakta tereddüt etmiyor. Bu nedenle Türkiye’ye yapılan baskı şaşırtıcı değil” diyen Gruşko, ‘ekonomik çıkarların söz konusu olduğunun açık olduğunu’ belirtti.

‘AMAÇ KENDİ SİLAHLARININ ALINMASINI İSTEMELERİ’

Gruşko, “ABD tüm diğer müttefiklerinde olduğu gibi Türkiye’nin de kendi silahlarını almasını istiyor. Avrupa’nın askeri bütçelerini yüzde 2 artırmasını istemelerinin nedeni de bundan başkası değil” dedi. Rus yetkili, bu talebin karşılanması halinde NATO bütçesinin, tamamı ABD silahlarına gitmesi istenen, 400 milyar dolar gibi ‘kozmik bir rakama’ ulaşacağını ifade etti. (Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2019, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER