Suriyeli Kürtlerden IŞİD'ci sitemi: Geri alın!

Suriye ve Irak'ta yakalanan yabancı IŞİD savaşçıları ve ailelerinin akıbeti tartışılırken, Suriyeli Kürtlerden uluslararası topluma çağrı var: Hapishaneler doldu, kadın ve çocukların rehabilitasyona ihtiyacı. Yabancı IŞİD'cileri alıp kendi ülkelerinde yargılayın.

Suriyeli Kürtlerden IŞİD'ci sitemi: Geri alın!
Suriye ve Irak’ta IŞİD’le savaş sona yaklaşıyor gibi görünürken, yakalanan yabancı IŞİD militanları ile ailelerinin durumu tartışılıyor. Son olarak, Rojava’daki Kürt yönetimi bu militanların iade edilip kendi ülkelerinde yargılanmaları için çağrı yaptı. Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu’nun Kamışlı’daki Dış İlişkiler Komitesi’nin Eş Başkanı Abdül Kerim Ömer, uluslararası toplumun sorumluluğundan kaçınmamasını istediklerini söyledi.

The Guardian gazetesine konuşan Ömer, şu an Kürtler tarafından gözaltında tutulan yabancı IŞİD militanı sayısının 520’yi bulduğunu belirtti. Ömer, hem hapishanelerin, hem de IŞİD üyesi olduğundan şüphelenilen kişiler ile ailelerinin tutulduğu kampların dolduğunu söyledi.

“Bu mesele üzerimizde büyük bir yük oluşturuyor. Kadın ve çocukların özellikle rehabilitasyona ihtiyacı var ve bunu tek başımıza sağlayamıyoruz” diyen Ömer şöyle devam etti: “Her ülkeye kendi vatandaşlarını geri almaları için baskı yapılmalı ve onları kendi topraklarında yargılamalılar.”

’40’TAN FAZLA ÜLKEDEN 2 BİN KADIN VE ÇOCUK’

The Guardian, Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’le mücadelenin son aşamalarına geldiğine ve önümüzdeki haftalarda Suriye’nin doğusundaki çöl bölgesinde yapılması planlanan operasyonlarda daha fazla IŞİD üyesinin yakalanmasının beklendiğine de dikkat çekti. SDG son olarak haftasonun bir İngiliz, bir İspanyol ve bir İtalyan vatandaşı olan üç IŞİD üyesinin yakalandığını açıklamıştı. İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre, kamplarda tutulan şüpheliler arasında 40’tan fazla ülkeden yaklaşık 2 bin kadın ve çocuk bulunuyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER