Taliban: Kız öğrencilerin okula dönmesine en kısa sürede izin verilecek

Afganistan'da Taliban, kız öğrencilerin kısa süre içerisinde okula dönmesine izin vereceklerini söyledi. Örgüt sözcüsü, 'güvenli eğitim ortamının' öncelik olduğunu belirtti.

Taliban: Kız öğrencilerin okula dönmesine en kısa sürede izin verilecek

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, bakan yardımcılarının isimlerini açıkladı. Geçtiğimiz hafta kurulan geçici hükümetin bakan yardımcıları arasında da kadınlara yer verilmedi. 

Kabil'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, kabinenin kalan üyelerini açıkladı. Örgüt, geçtiğimiz günlerde 'Kadın Bakanlığı' tabelasını indirip yerine 'Dua, Rehberlik ve Namusun Teşviki ile Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı' ifadelerinin yazdığı pankartı yerleştirmişti. 

'GÜVENLİ ORTAMA İHTİYAÇ VAR'

Kız çocuklarının eğitim-öğretim dönemine dahil edilmemesine dair konuşan Mücahit, en kısa sürede okullara dönmelerine müsaade edileceğini dile getirdi, "Bazı şeyleri sonuçlandırıyoruz, mümkün olan en kısa sürede olacak" ifadelerini kullandı. Yine geçtiğimiz günlerde Taliban, kız öğrencileri ortaokullara davet etmemişti. Mücahit, kız öğrencilerin okula dahil edilmeden önce 'güvenli bir öğrenim ortamına ihtiyaç olduğunu' vurguladı. 

Ağustos ortasında başkent Kabil'e girerek ülkede yönetimi ele geçiren Taliban, karma eğitimi yasaklamıştı. Örgüt, özel üniversitelerde de katı bir kılık kıyafet yönetmeliği uygulayarak kadınların eğitim almasına onay vermişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER