Taliban: Yabancı güçlerin çekilme planında netlik istiyoruz

Bir Taliban yetkilisi, Kabil'de tahliyeler nedeniyle yaşanan kaosu yönetmenin 'karmaşık bir görev' olduğunu söyleyerek, "Yabancı güçlerin çıkış planı hakkında tam açıklık arayışındayız" dedi.

Taliban: Yabancı güçlerin çekilme planında netlik istiyoruz

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, ülkedeki yabancı askerlerin çekilme takvimi konusunda netlik istediklerini duyurdu. ABD yönetimi tam çekilme için tahliyelerin tamamlanmasının bekleneceğini açıklamışken, bir Taliban yetkilisi bu konuda 'tam açıklık' arayışında olduklarını söyledi. Reuters ajansına konuşan yetkili, "Yabancı güçlerin çıkış planı hakkında tam açıklık arayışındayız" dedi. 

Yetkili, çekilme takvimi ile ile ilişkilendirilen tahliyeler nedeniyle Kabil Havalimanı'nda yaşanan karmaşaya da değindi; "Kabil Havalimanı'nın dışındaki kaosu yönetmek karmaşık bir görev" ifadelerini kullandı.

Taliban yetkilisi, hareketin komutanlarının 34 vilayetin 20'den fazlasındaki eski valiler ve bürokratlarla önümüzdeki birkaç gün içinde biraraya geleceklerini de duyurdu. "Hiçbir eski hükümet yetkilisini bize katılmaya veya bağlılık bildirmeye zorlamıyoruz" diyen yetkili, "İsterlerse ülkeyi terk etme hakları var" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER