Trump'ın dezenfaktan 'küskünlüğü': Artık yokum

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü hastalarının 'dezenfektan enjekte edilmesiyle' iyileşeceğini önermesi üzerine çektiği tepkinin ardından, salgın konusundaki basın toplantılarına katılmama kararı aldı. Trump, kendi sözleri nedeniyle medyayı suçladığı açıklamasında, "Harcanan vakte ve çabaya değmez" dedi.

Trump'ın dezenfaktan 'küskünlüğü': Artık yokum
Korona virüsü hastalarının ‘dezenfektan enjekte edilerek iyileştirilmesi’ önerisiyle infial yaratan ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki salgına ilişkin her gün canlı yayınlanan basın brifinglerine katılmama kararı aldı. Trump’ın bu kararı, danışmanlarının kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde kampanyasına zarar verdiğini söylemesi sonucu aldığı belirtiliyor.


‘NE AMACI VAR?’

Ancak ABD Başkanı kararını, Twitter üzerinden basın özgürlüğünü hedef alarak duyurdu. Dezenfektan iddiasının ardından yayımlanan haberlere öfkelendiğini gizlemeyen Trump, “Medya düşmanca sorulardan başka bir şey sormayıp sonra da gerçekleri doğru aktarmayı reddederken, Beyaz Saray basın toplantılarını düzenlemenin ne amacı var?” dedi.

‘MEDYA REKOR KIRIYOR’

‘Ana akım medya’ için ‘dandik akım’ diyen Trump, “Onlar rekor oranda rating alıyor ve Amerikan halkı, yalan haberden başka bir şey almıyor. Harcanan vakte ve çabaya değmez!” ifadelerini kullandı.

‘KİNAYE YAPTIM’ AÇIKLAMASI KİMSEYİ İNANDIRMADI

Trump’ın geçtiğimiz perşembe günkü basın toplantısında, korona virüsüne karşı hastalara dezenfektan enjekte edilebileceğini söylemesi dünya çapında infial yaratmıştı. Gazete ve televizyonlara konuşan doktorlar başkanın bu sözlerine riayet edilmemesi gerektiğini vurgularken, büyük dezenfektan firmaları da halk sağlığı adına Trump’ı yalanlayan açıklamalar yapmak zorunda kalmıştı. Trump ise ‘kinaye yaptığını’ söyleyerek kendini savunmaya çalışmıştı.

DANIŞMANLARI: BIDEN’IN OYLARI YÜKSELİYOR, EKRANA ÇIKMAYIN

Ancak Amerikan basını, yaklaşık bir aydır her korona virüsü basın brifinginde boy gösteren, bu toplantılarda hem kanıtlanmamış tedavileri öven hem de başkanlık seçimindeki Demokrat rakibi Joe Biden’ı eleştiren Trump’ın, danışmanları tarafından uyarıldığını yazdı. Buna göre, Trump’a sadece önemli açıklamaları yapmak için bu toplantılara katılması gerektiği söylendi; Biden’ın salgın sürecinde anketlerde giderek yükseldiği hatırlatıldı.

‘BAŞTA KABUL ETMEK İSTEMEDİ’

Axios sitesine isim vermeden konuşan bir danışmanı, “Ona bu yaptığının işine yaramadığını söyledim. Yaşlılar korku içinde. Ve onun basınla kavga eden görüntüsü insanların görmek istediği şey değil” dedi. Ancak Axios haberinde, Trump’ın başta bu öneriye katılmadığını, basın toplantılarının seçim öncesi ‘iyi rating getirdiğini’ söylediği de belirtildi. Bununla birlikte Trump, dezenfektan skandalı sonrası cuma günkü toplantıda soru almadı, dün de brifinge katılmadı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2020, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER