Türkiye, Süleymaniye'ye uçuşları durdurdu

Türkiye, Federe Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na tüm uçuşları durdurdu.

Türkiye, Süleymaniye'ye uçuşları durdurdu

Irak'a bağlı Federe Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Süleymaniye Uluslararası Havalimanı, Türk Hava Yolları'nın Nisan'da Süleymaniye'ye gerçekleştirecek tüm uçuşları durdurduğunu açıkladı.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Sözcüsü Hindrin Hiwa Müftü, kararın aktarmasız uçuşları da kapsadığını belirterek, "Süleymaniye seferlerinin durdurulmasına ilişkin yetkililerden açıklama talep ettik. Ancak henüz tarafımıza bir açıklama yapılmadı" dedi.

YNK: Bu ambargo, yasal değildir

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Hewlêr (Erbil) 3. Şubesi de karara ilişkin yaptığı açıklamada kararın Türkiye'nin Kürtlere yönelik "düşman siyasetinin" bir sonucu olduğunu belirtti.

Amacın bölgeyi parçalamak olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Kürdistan'ın 4 parçasında sürdürülen mücadelelere, kutlanan Diyarbakır Newrozu'na ve Genel Başkanımız Bafil Talabani'nin Kürdistan Bölgesi petrolünün SOMO aracılığıyla üretilmesi yönündeki mesajına desteğimizi bir kez daha yineliyoruz. Türkiye, Süleymaniye'ye uçuşları durdurduğunu açıklamıştır. Bu ambargo, yasal değildir" denildi. / BİANET

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2023, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER