Ukrayna Rusya'ya karşı NATO'dan savaş gemisi istedi!

Ukrayna, Rusya ile Karadeniz'de yaşadığı krizde NATO'dan devreye girmesini istedi. Rusya ise Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'yu seçim öncesi provokasyon yaparak oylarını artırmaya çalışmakla suçladı.

Ukrayna Rusya'ya karşı NATO'dan savaş gemisi istedi!
Haftasonunda Karadeniz’e iki zırhlı savaş gemisi ile bir bot göndererek Rusya’yla krize yol açan, ardından da sıkı yönetim ilan eden Ukrayna, şimdi de NATO’nun devreye girmesini istedi. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, NATO’ya Rusya’yla yaşanan çatışma nedeniyle Kırım açıklarındaki Azov Denizi’ne savaş gemileri yollama çağrısında bulundu. Alman gazetesi Bild’e konuşan Poroşenko gemilerin “Ukrayna’ya yardım ve güvenlik sağlamak için” gönderilmesini umduğunu söyledi.

Poroşenko, Rusya’nın Azov Denizi’ni işgal etmekten başka bir şey istemediğini” savunarak, “Almanya en yakın müttefiklerimizden biri ve NATO ülkelerinin Ukrayna’ya yardım ve güvenlik sağlamak için Azov Denizi’ne gemilerini yollamaya hazır olduğunu umuyoruz” dedi.

Poroşenko “Rusya’nın bu saldırgan politikasını kabul edemeyiz. İlk Kırım, sonra Doğu ukrayna ve şimdi de Azov Denizini istiyor. Almanya’da kendisine şunu sormalı: Durdurmazsak, Putin’in bir sonraki adımı ne olacak?” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kırım’ı 2014’te bölgede düzenlenen referandumu dayanak göstererek ilhak eden Rusya, pazar günü Ukrayna donanmasının Kırım açıklarına göndermeye çalıştığı gemileri alıkoymuştu. Gemilere Karadeniz’le Azov Denizi’ni bağlayan Kerç Boğası’nda ateş açılmış ve mürettebat gözaltına almıştı. Rusya kara sularının ihlal edildiğini, Ukrayna ise Rusya’nın Azov Denizi’ndeki iki limanına erişimini kasten engellediğini söylüyor.

NATO’DAN YANIT YOK

Kriz ilk patlak verdiğinde ittifak üyesi olmayan Ukrayna’ya ‘tam destek’ açıklamasında bulunmuş NATO ise Poroşenko’nun son çağrısına yanıt vermiş değil.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Poroşenko’yu gelecek yılki başkanlık seçimleri öncesinde oylarını artırmak için provokasyon yapmakla suçluyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2018, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER