Yeni Zelanda Başbakanı Ardern anlattı: Neden başörtüsü taktım?

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Müslümanları hedef alan terör saldırısının ardından neden başörtüsü taktığını anlattı: Müslüman kadınların kendilerini güvende hissetmediklerini gördüm. Benim işim, insanların güvende hissetmelerini sağlamak.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern anlattı: Neden başörtüsü taktım?
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch saldırılarının ardından Müslümanlarla dayanışma için neden başörtüsü taktığını açıkladı. Ardern, bir Avustralya televizyonu ile söyleşisinde, camileri hedef alan terör saldırılarının ardından Müslüman kadınların başörtüsü takarken kendilerini güvende hissetmediklerini, bundan dolayı başörtüsü takarak onlara destek verdiğini ifade etti.


‘GÖREVİM HALKA GÜVEN VERMEK’

Başbakan olarak görevinin halka güven duygusu vermek olduğunu söyleyen Ardern, “Benim işim, insanların kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak. İnsanların kendilerini güvende hissetmediği fikri beni derinden üzüyor. Ve benim görevim, bu güvenlik duygusunu geri kazandırmaya çalışmak” dedi.

Saldırının ertesi günü taziye ziyaretinde bulunduğu camiye başörtüsü ile giden Ardern, bu tutumunu saldırıların ardından düzenlenen anma törenlerinde de sürdürmüştü. Yeni Zelandalı kadınlar da sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya ile başörtülü fotoğraflar paylaşmışlardı. (Euronews)

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER