10 üniversitede kurulacak yeni fakülteler açıklandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, 10 üniversiteye yeni fakülte kurulacağı, 2 üniversitenin de yüksekokullarının kapatılacağı açıklandı.

10 üniversitede kurulacak yeni fakülteler açıklandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı Kararı'nda 10 üniversitede kurulacak fakülteler ve kapatılacak yüksekokullar açıklandı.

Buna göre, Batman Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Fakültesi, İstanbul Galata Üniversitesi'ne Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'ne İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi, Mardin Artuklu Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi, Muş Alparslan Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Fakültesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'ne Spor Bilimleri Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne de Kayseri Tıp Fakültesi kurulacağı belirtildi.

İKİ YÜKSEKOKUL KAPANIYOR

Kararda, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun da kapatılacağı belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2021, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER