Pfizer Hindistan'a 70 milyon dolarlık ilaç bağışlayacak

Pfizer, Covid-19 salgını nedeniyle sağlık sistemi çöken Hindistan'a n az 70 milyon dolarlık ilaç bağışlayacak. İlaç firması, aşı onay sürecinin hızlandırılmasının görüşüldüğünü de açıkladı..

Pfizer Hindistan'a 70 milyon dolarlık ilaç bağışlayacak

Amerikan ilaç firması Pfizer, korona virüsü salgınında sağlık sistemi çöken Hindistan'a en az 70 milyon dolarlık ilaç bağışlayacaklarını duyurdu. Pfizer'in, Covid-19 aşılarının ülkeye gönderilmesi için Hindistan'la hızlandırılmış bir onay süreci için görüştüğü de açıklandı.

Vaka ve ölü sayılarının kontrolden çıktığı Hindistan'da, 12 gündür peş peşe 300 binden fazla günlük vaka tespit ediliyor. Hindistan Sağlık Bakanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada, ülkede son bir günde 368 bin 147 yeni vaka kaydedildiği, 3 bin 417 kişinin öldüğü belirtildi.

Ülkedeki toplam vaka sayısı 19.93 milyon, ölü sayısı ise 218 bin 959 olarak verildi. Uzmanlar, 1.35 milyar nüfusu olan ülkede gerçek verilerin bunun beş ila 10 katı olabileceğini söylüyor.

Hindistan'daki hastaneler ve krematoryumlar dolarken, oksijen sıkıntısı da devam ediyor. Şu an için en az 11 bölgede yerel yönetim kararlarıyla sokağa çıkma tedbirleri alınmış durumda. Ancak Başbakan Narendra Modi'nin hükümeti, ekonomik gerekçeleri öne sürerek ulusal çapta bir sokağa çıkma kısıtlamasına karşı çıkıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER