İçişleri'nden marketlere 'zorunlu temel ihtiyaç' dışı satış yasağı

İçişleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelgeyle 7 Mayıs'tan itibaren marketlere alkollü içkinin yanı sıra elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, tekstil, hırdavat gibi ürünlerin satışını yasakladı.

İçişleri'nden marketlere 'zorunlu temel ihtiyaç' dışı satış yasağı

İçişleri Bakanlığı 81 ile 'kısıtlama' genelgesi gönderdi. Buna göre marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

"Market Tedbirleri" konulu genelgede yeni tedbirler kararının "sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alındığı" belirtildi. 

Buna göre, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Genelgede sigara satışı konusu muğlak kalırken, konuya ilişkin açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağı iddia edildi. / DUVAR


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER