Camide biber gazı: Gaziantep Emniyet Müdürü emekliliğini istedi

Gaziantep'te Furkan üyelerine yapılan biber gazlı saldırının ardından İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek emekliliğini istedi.

Camide biber gazı: Gaziantep Emniyet Müdürü emekliliğini istedi

Gaziantep Şehitkamil’deki Alaparmak ve Şahinbey’deki Tülay Hatun camilerinde ‘itikaf ibadeti’ yaptıklarını belirten 'Furkan Gönüllüleri'ne polisin biber gazı sıkması İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in emekliliğini istemesine neden oldu.

Bugün Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından açıklama yapan Zeybek, "Türk Polis Teşkilatı'nın yıpratılmaması adına" 4 Nisan günü emekliliğini istediğini belirtti. 37 yıllık polis olduğunu belirten Zeybek açıklamasında Furkan Gönüllüleri grubunun sivil itaatsizlik ve 'alternatif cuma' benzeri bir girişim yapacağı bilgisi aldıklarını ve dağıtıldıklarını belirtti. 40-50 kişilik grubun çıkarılması için İl Müftülüğü'nden talep geldiğini belirten Cengiz Zeybek, "Müdahale esnasında orada bulunmaması gereken bir personelimiz bizim de asla kabul edemeyeceğimiz şekilde biber gazı kullanmıştır" dedi.

Biber gazı kullanan emniyet görevlisinin de görevden uzaklaştırıldığını hatırlatan Zeybek, emeklilik açıklamasını 'kendisini dört ilin emniyet müdürlüğüne layık gören devlet büyüklerine', meslektaşlarına ve ailesine teşekkür ederek tamamladı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER