7 ilde eğitime 1 günlük kar molası

Yoğun kar yağışı nedeniyle 7 ilde eğitime 1 günlük ara verildi. Bazı ilçelerde eğitim online yapılacak.

7 ilde eğitime 1 günlük kar molası

Türkiye'nin büyük bölümünde soğuk ve kar yağışlı hava etkili oluyor. Olumsuz hava koşulları eğitimi de etkiliyor. Valilikler tarafından 7 ildeki bazı ilçelerde okullar bugün için tatil edildi. 

HAKKARİ
Hakkari merkezde taşımalı eğitim yapan, Yüksekova ilçesinde de tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

ADANA
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, kar tatili bir gün daha uzatıldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Tufanbeyli ilçemizde gerçekleşen yoğun kar yağışı sebebiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları amacıyla 21 Aralık Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" bilgisi verildi.

DERSİM
Dersim'in Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada, kentin bazı ilçelerinde olumsuz hava koşullarının halen etkisini sürdürdüğü belirtildi.

KONYA
Konya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre meteorolojik şartlar nedeniyle merkez ilçeler Karatay, Meram, Selçuklu ile Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Derbent, Doğanhisar, Hadim, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde eğitime salı günü için ara verildi. Engelli veya hamile kamu çalışanları ise izinli sayılacak.

BİTLİS
Bitlis'in Mutki ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim bir gün ara verildi. Kaymakamlık, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılmalarına karar verdi.

SİİRT
Siirt'in Şirvan ilçesinde Cevizlik, Elmadalı, Yamaçlı, Cevizlik, Nallıkaya, Oya, Kesmetaş, Ormanbağı, Kayahisar, Özpınar, Adıgüzel ve Çeltikyolu köylerinde taşımalı eğitime 1 günlük ara verildi.

BİNGÖL
Bingöl'ün Karlıova ve Yedisu ilçelerinde kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilik, her iki ilçede kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağını duyurdu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER