Aladağ davasında 2 sanık tahliye edildi: Tutuklu kalmadı!

Adana'nın Aladağ ilçesinde 2016 yılında 10'u öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili tutuklu sanık kalmadı. Aladağ yurt yangını davasının yeni raporunda asli kusurlular belirlenemedi, tutuklu 2 sanık da tahliye edildi.

Aladağ davasında 2 sanık tahliye edildi: Tutuklu kalmadı!
Adana’nın Aladağ ilçesinde, 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 öğrencinin de yaralandığı, Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını ile ilgili davanın 7’nci duruşması görüldü.  Tutuklu sanıklar Yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur hakkında bilirkişi raporu ve tutuklu bulundukları süre gerekçe gösterilerek tahliye kararı verildi. Aileler karara tepki gösterdi.

Evrensel’den Volkan Pekal’ın haberine göre, 2’si tutuklu 13 kişinin 2 ila 15’er yıl hapis cezası ile yargılandığı davaya İzmir ve İstanbul Barolarından avukatlarla hayatını kaybeden çocukların yakınları katıldı. Mahkeme heyetinin istediği yeni bilirkişi raporu mahkeme dosyasına eklendi. Önceki rapora dayanarak tali kusurlu oldukları gerekçesi ile Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği yönetim kurulu üyeleri ile yurt çalışanı 5 kişi tahliye edilmişti.

Hayatını kaybeden çocukların aileleri hiç kimsenin serbest bırakılmamasını istediklerini, çocuklarının sorumlusu kimse cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Savcılığın istemiyle ilgili söz alan Av. Can Atalay, 11 kız çocuğunun ve bir görevlinin hayatını kaybettiği hassas bir dava ile ilgili gelen raporlarda asli kusurludan bahsetmeden sanıklar hakkında tali kusurlu tespiti yapılmasının inanılmaz ve kabul edilemez olduğunu belirterek “Peki bu çocukların sebebi kim? Asli kusurlu tayin edilmeden bu mahkeme sonlandırılamaz. Böyle bir rapor ne hukuka ne de vicdana sığar. Mahkemenin buna ortak olmaması gerekir” diye konuştu. Gelen raporlardan birinin İstanbul yerine Antalya Demre’den bir bilirkişiye hazırlatıldığını söyleyen Atalay, bu durumun da şüpheli olduğunu ifade etti.

SANIK AVUKATLARI TEDAŞ’I SUÇLADI

Sanık avukatlarından Abdurrahim Çelik, yangının TEDAŞ’ın sorumlu olduğu panodan çıktığını belirterek asli sorumlunun ana dağıtım şirketi TEDAŞ olduğunu savundu.

NE OLMUŞTU?

Aladağ’da, 29 Kasım 2016 yurtta, elektrik panosundan çıkan yangında yanıcı özellikteki ahşap merdiven ve halı kaplama ile ateş yurdun üst katlarına kadar çıkmış, yangın merdiveni kilitli olan  binada eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç’in kızı Sare Betül Genç, 8’inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, 7’nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, 6’ncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek ile 5’inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ve Cennet Karataş yaşamını yitirmişti.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2018, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER