Bakan Kasapoğlu'ndan KYK açıklaması: Bu bir faiz uygulaması değildir

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, KYK'nin verdiği kredilerdeki geri ödemelerde 'faiz' olmadığını savundu. Kasapoğlu, yurt hizmetleri kanununda yer alan uygulamaya işaret etti.

Bakan Kasapoğlu'ndan KYK açıklaması: Bu bir faiz uygulaması değildir

Üniversite mezunları öğrenim gördükleri sürede aldıkları kredileri faiz nedeniyle ödeyemez hale geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) verdiği kredilerle ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Faize en karşı olan biziz bu bir faiz uygulaması değildir. Burada tamamıyla 351 sayılı yurt hizmetleri kanununda yer alan uygulamadır" dedi.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in programına katılan Kasapoğlu, KYK kredilerinin faizine ilişkin, "Rakamların bu anlamdaki istikrarın farklı durumda olması sebebiyle farkı gelişmeler oldu. Hiçbir konjonktüre öğrencilerimize kurban etmeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli adımları atacağız çalışmalarımız her şey hazır. Gençlerimizi fırsatçıların malzemesi halin getirmeyiz kimseye müsaade etmeyiz. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da aynı özveriyi sunacağız" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER