Boğaziçi'nde Melih Bulu yönetimi mükerrer oyla 'seçim' yaptı

Boğaziçi 'kayyum' yönetimi Üniversite Yönetim Kurulu temsilci seçiminde, senatörlere karşı çoğunluğu sağlamak için mükerrer oy kullandı. Senatörler seçimden çekildi, atanmış tek aday yönetime girdi.

Boğaziçi'nde Melih Bulu yönetimi mükerrer oyla 'seçim' yaptı

Boğaziçi Üniversitesi'nin 'kayyum' rektörü Melih Bulu ve atanmış yöneticileri, seçilmiş senatörlerin iradesinin üniversite yönetimine yansımasını engellemek için bu defa da 'mükerrer oy' kullandı. 

Boğaziçi Akademisyenleri'nin Bulu'ya karşı direnişlerinin 25. haftasında 116. kez rektörlük binasına sırtlarını döndüğü dün yapılan Boğaziçi Üniversitesi Senato toplantısı saatler sürdü. akademisyenler senato toplantısı bitene kadar kampüsten ayrılmadı.

ATANMIŞTI, TEK ADAY KALDI

'Kayyum' yönetiminin Üniversite Yönetim Kurulu temsilci seçiminde, seçilmiş senatörlere karşı çoğunluğu sağlamak için mükerrer kullanmasını protesto eden senatörlerin oy kullanmadı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nün atanmış müdürü Haluk Özgener, diğer adaylar çekilince tek aday olarak kaldı. Özgener 'mükerrer oy'larla Üniversite Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Yine Senato'nun gündemindeki Teknoloji Transfer Ofisi temsilciliği ve İngilizce Yeterlilik Sınavı gibi konular da, senatörlerin itirazlarına rağmen 'mükerrer oy'la karara bağlandı. 

Hocalar 116. kez rektörlük binasına sırtlarını döndü. Fotoğraf: twitter.com/say_cem

'GAYRIMEŞRU YOLLA SEÇİLDİ'

Senato toplantısı bitene kadar nöbetlerini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri de durumu protesto etti. Bir açıklama yayınlayan hocalar, "Boğaziçi Üniversitesi Senato toplantısında senatomuz atanmış yönetimin oy çokluğunu sağlamak amacıyla başvurduğu gayrimeşru yollarla gasp edilmiştir. Atanmış yönetim mükerrer oy kullanma yoluyla üniversitemiz akademisyenlerini temsilen senatoda bulunan seçilmiş senatörlerimizin iradesini hiçe saymıştır" dedi.

Boğaziçi hocaları ve öğrencileri sosyal medyada da #SenatomuzGaspEdildi #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz etiketleriyle kararı protesto etti. / DUVAR

Boğaziçi Üniversitesi @UniBogazici Akademisyenlerinden Dün Gerçekleşen Senato Toplantısına Dair Açıklama: #SenatomuzGaspEdildi #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz pic.twitter.com/MJH5EBmq8Y

— Can Candan (@yunusunbabasi) June 23, 2021
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER