Gelecek'ten Bahçeli'ye: Asıl tehdit, nefret saçan bu siyaset anlayışınız değil mi?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin HDP'ye saldırıyla ilgili açıklamalarına tepki gösteren Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan, "Asıl tehdit, hala sürdürdüğünüz nefret saçan bu siyaset anlayışı değil mi?" dedi.

Gelecek'ten Bahçeli'ye: Asıl tehdit, nefret saçan bu siyaset anlayışınız değil mi?

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, HDP'nin İzmir örgütüne düzenlenen saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ı hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Partisinin gündeme dair görüş ve önerilerini düzenlediği basın toplantısı ile paylaşan Özcan, Bahçeli'nin HDP'ye yapılan saldırıya 'provokasyon' diyerek failleri buharlaştırdığını söyledi ve "Hem de hedefin partisi olduğuna ilişkin tuhaf bir resim çizdi" dedi. Özcan şöyle devam etti:

'SALDIRGANI TEŞVİK EDEN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?'

Sadece bununla kalsa iyi. Aynı konuşmada 'Toplumsal barış'tan ne anladığını da izah ediyordu. Önce "Demokratik uzlaşma kültürü"nden dem vuruyor, ardından elim saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ı terörist; ana muhalefet partisinin destek olduğunu söylediği 13 binden fazla sanatçıyı da bölücü ilan ediyordu. Sn Bahçeli! ‘Siyasi Etik Yasası'nı bu kutuplaştırıcı dil ve zihniyetle mi çıkaracaksınız? Parti binasında vahşice katledilen bir insanı, ölümünün ardından terörist diye yaftalamak, cinayeti meşru gören açıklamalarda bulunmak büyük bir sorumsuzluk hali değil mi? Asıl tehdit, hala sürdürdüğünüz nefret saçan bu siyaset anlayışı değil mi? Asıl zehirli dil bu değil mi? Bu iklimi sizler yarattınız. Kafasındaki adaleti kendisinin sağlayacağına inanan bu canilere sizler yol verdiniz. Onları sizler umutlandırdınız. Bütün bir muhalefeti yıllardır terörle yan yana zikreden sizler değil misiniz? “Daha bunlar iyi günleriniz” diyerek, o saldırganları teşvik edenler sizler değil misiniz? Saldırganları İl ve ilçe teşkilatlarınıza başkan yapan, suçluları bulmaya çalışan savcıları örgütlü olarak linçe kalkışanlar sizler değil misiniz? Siyaseti zehirleyen bu dil bumerang işlevini görmeye başlayınca, suçu sağa sola atmanın kime ne faydası var? Kendileri için kutuplaşma ikliminden başka bir beka görmeyenlerin, ülkeyi hapsettikleri bu kısır döngüden çıkmak zorundayız! 

'6 MİLYON SEÇMENİN CEZALANDIRILMASI ÇABALARI'

Toplumsal barışı hedef alan şiddet sarmalı her yanı sarmadan, hepimiz aklımızı başımıza almak zorundayız. Bir siyasi partinin kapatılması, 6 milyon seçmeninin cezalandırılması çabaları dahil olmak üzere, bu sarmaldan çıkılmalıdır! Vatandaşı da, gazeteciyi de, siyasetçiyi de, Anayasa Mahkemesi gibi kurumları da hedef alan şiddet dilinin derhal terkedilmesi, demokrasimiz ve toplumsal güvenliğimiz açısından artık elzemdir! Asıl tehdit ve tehlike buradadır. Sırf iktidarı kaybetmeme adına verilen bu gayrı meşru çaba, adaletsizlik ve hukuksuzluktan başka bir şey getirmez bu topluma. Seçim yasalarını, kendi lehlerinde değiştirmeye çalışan bu iktidar ve ortakları, siyasi enkazın üzerini bu şekilde örtemeyeceğini artık anlamak zorundadır.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER