Karamollaoğlu'ndan HDP açıklaması: Biz prensip olarak parti kapatılmasına karşıyız

Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nın 7’nci Olağan Kongresi’ne katılan Karamollaoğlu, Diyarbakır’daki kayyum atamalarına tepki gösterdi ve yeni seçim yapılması çağrısında bulundu. HDP'ye yönelik açılan parti kapatma davasına da değinen Karamollaoğlu, "Biz prensip olarak parti kapatılmasına karşıyız" dedi.

Karamollaoğlu'ndan HDP açıklaması: Biz prensip olarak parti kapatılmasına karşıyız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nın 7’nci Olağan Kongresi’nde konuştu. Hükümetin kayyum atamalarına ve HDP'nin kapatılma davasına yönelik açıklamalar yapan Karamollaoğlu, "Biz prensip olarak parti kapatılmasına karşısıyız. Parti kapatmalarına en çok maruz kalan Milli Görüş’tür. 4 partimiz çeşitli nedenlerde kapatıldı. Ancak tüm bu kapatmalara rağmen fikir ve temel ilkelerimizde hiçbir değişiklik olmadan yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

Hükümetin kayyum atamalarına “Bir yerde seçim olacak diyeceksiniz ama o seçimin arkasından hiçbir hukuki dayanak olmadan o seçimi iptal edeceksin ve kayyumlarla yöneteceksin" sözleriyle tepki gösteren Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Eğer o suç varsa seçimi iptal eder yeni seçime gidersin. ‘Ben bir yeri beş yıl kayyumla idare ederim’ diyemezsin. Yanlış yaparsın. Eğer bunu yaparsan o seçimde oy kullananları alenen karşına alır ve sana karşı olan muhalefeti büyütürsün."

karamollaoglu.png

Milli Gazete'nin haberine göre, Türkiye'nin önemli meselelerinin başında Kürt meselesi geldiğini belirten Karamollaoğlu, bu meselenin çözümü için öncelikle zihniyet değişikliğine ve adalete ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Bir ülkede bir zihniyet değişikliğinin başlangıcı parti liderlerinin, siyasilerin dillerine hakim olmasından başlar. Siz eğer karşınızdakine hain derseniz bir müzakere ortamı kalmaz. İnsanlar fikirlerinde, düşüncelerinde, inançlarında serbesttir. Bu özgürlükler de adalet ile teminat altına alınır. Bu bizim inancımızın temelidir" ifadelerini kullandı.

"KAPATMALARA EN ÇOK MARUZ KALAN MİLLİ GÖRÜŞ'TÜR"

HDP’ye yönelik açılan parti kapatma davası ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, şunları söyledi: Karamollaoğlu, “Biz prensip olarak parti kapatılmasına karşısıyız. Parti kapatmalarına en çok maruz kalan Milli Görüş’tür. 4 partimiz çeşitli nedenlerde kapatıldı. Ancak tüm bu kapatmalara rağmen fikir ve temel ilkelerimizde hiçbir değişiklik olmadan yolumuza devam ediyoruz. Bundan dolayı ki siz bir ülkede halkın tercihine itibar etmezseniz ayrımcılığı bilerek veya bilmeyerek körüklersiniz, kamplaştırmayı derinleştirirsiniz” dedi.

DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI GÖREV DEĞİŞİMİ DE OLDU

Partiye iltihak edenlere rozet takılması ile devam eden kongrede Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı görevini yürüten Fesih Bozan, yeni dönemde görevi Abdurrahman Ergin’e devretti. 

diyarbakir-karamollaoglu.jpg

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER