Şemdinli Öğretmen Evi binasının açılışı yapıldı

Şemdinli Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un video konferans katılımıyla törenle açıldı.

Şemdinli Öğretmen Evi binasının açılışı yapıldı

Şemdinli Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un video konferans katılımıyla törenle açıldı.

Çeşitli programlara katılmak üzere Hakkari'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yüksekova ilçesindeki Ahmed-i Hani Ortaokulu'nu ziyaret etti, öğrencilerle sohbet ederek basketbol ve voleybol oynadı.

Valiliği ziyaret ettikten sonra Hakkari Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen ve Hakkari, Şemdinli, Yüksekova, Çukurca ile Derecik ilçelerinde yapımı tamamlanan 35 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katılan Bakan Selçuk, bütün yatırım ve çalışmaların çocukların geleceği için yapıldığını söyledi.

Bakan Selçuk, “burada açılışını yapacağımız yatırımlar Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Hakkari'deki yatırımlar konusunda yaptığı vurgu ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak da bu vurguya bağlı olarak aldığımız tedbirler, ortaya koyduğumuz çalışmalar bunun sadece bir temenni ve iyi niyet göstergesi olmadığını, eylemin, icraatın kendisi olduğunu da gösteriyor. O yüzden de hepiniz geleceğinize yönelik olarak çok daha umutlu, çok daha mutlu olabilirsiniz. Sizlerin parlak, aydınlık bir geleceğe sahip olması için emin olun gece gündüz çalışıyoruz. Burada yapılan çalışmaları daha yakından gördüğümde, aslında ilmek ilmek örülen bir Hakkari kilimi gibi büyük bir emek, çaba ve gayret var. Buradaki çalışmalar, belki farkındasınız belki değilsiniz ama Türkiye'nin gücünü, sizlerin mutluluğunu artırıyor."

Yapılan konuşmaların ardından 35 eğitim tesisin açılışı gerçekleştirildi. Şemdinli Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu'nun açılışına Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, Belediye Başkanı Tahir Saklı, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Demirel, Cumhuriyet Savcısı Emre Aksoy, Hakim Kadir Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

​​​​​​

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2021, 21:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER