Kırşehir'de bir öğretmen engelli kardeşlerin maaşlarını sekiz yıl boyunca çekmiş

Kırşehirde Engelsiz Yaşam Merkezi'nde görevli bir öğretmenin engelli iki kardeşin maaşlarını çektiği tespit edildi. Olayı doğrulayan il müdürü konuyla ilgili açıklamada bulunacaklarını söyledi.

Kırşehir'de bir öğretmen engelli kardeşlerin maaşlarını sekiz yıl boyunca çekmiş

Kırşehir’de Engelsiz Yaşam Merkezi’nde görevli bir öğretmenin merkezde kalan iki kardeşin engelli maaş kartlarını alarak sekiz yıl boyunca kullandığı iddia edildi. Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara olayı doğrularken, yarın konuyla ilgili geniş açıklamada bulunacaklarını söyledi. Olayda başka engelli kişilerin mağdur olup olmadığı araştırılıyor.

Engelli maaşı bakanlık tarafından geliri olmayan engelli kişilere veriliyor. Maaş tutarı engellilik durumuna göre değişiklik gösteriyor.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara

Engelli maaş kartlarının kullanıldığının ortaya çıkması ile birlikte aile, öğretmenden şikayetçi oldu ve Kırşehir Valiliği tarafından hukuki süreç başlatıldı. Yaşanan olay sonrası kullanan öğretmen Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nden alınarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne çekildi.

İL MÜDÜRÜ BAYKARA: GEREKLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Baykara, öğretmen hakkında gerekli soruşturmanın başlatıldığını söyledi. Baykara, konuyla ilgili yarın (pazartesi) geniş bir açıklama yapacaklarını, konuyla Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın ilgilendiğini ifade etti. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER