Çukurcalı 37 Çocuğun Hayali Kitap Oldu!

36 çocuğun kaleme aldığı kitap yayımlandı. Tanıtımı Beyoğlu Akademi’de gerçekleşti.

Çukurcalı 37 Çocuğun Hayali Kitap Oldu!
Hayy Kitap bünyesinde, Hakkari Çukurcalı 36 çocuğun kaleme aldığı “Zap Suyu Düşleri”adlı kitap okurlarla buluştu.

Kitabın tanıtımı, yazarı ve çizeri 36 Çukurcalı çocuğun ev sahipliğinde, Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, kitabın koçluğunu üstlenen Yazar Elif Ayla ve Çizer Elif Yemenici’nin katılımıyla Beyoğlu Akademi’de gerçekleşti.

Zap Suyu Düşleri, Çukurcalı Çocuklar, 56 syf., Hayykitap, 2019.

‘EN GÜZEL HAYALİ ONLAR KURUYORLAR’

Kitap tanıtımında konuşarak “Zap Suyu Düşleri”nin çok önemli bir proje olduğunu dile getiren Elif Ayla, “Hayy Kitap olarak Çukurca Kaymakamlığı ve Çukurca Belediyesi ile birlikte bir hayal kurduk ve dedik ki biz bir şey yapalım içinde çocuklar olsun ama çocuklar öyle bir olsun ki biz onlar için düşünmeyelim biz onlar için hayal etmeyelim çünkü biz zaten onlar için bir sürü şey düşünüyor ve hayal ediyoruz” dedi.

“Bu defa onlar hayal etsin, zaten en güzel hayali onlar kuruyorlar” diyen Ayla, şunları söyledi:

“Onlar çok güzel gündüz düşü kuruyorlar ve onlara gündüz düşlerini soralım gerçekten ne istiyorsunuz demek istedik. Gözlerinin içine baktık gerçekten ne istiyorsunuz dedik. 10 sene sonrası için ne istiyorsun, Çukurca için ne istiyorsun, Türkiye için ne istiyorsun, dünya için ne istiyorsun. Onlar anlattılar biz sevgili Elif Yemenici ile birlikte onların anlattıklarını görmeye çalıştık. Bazen kelimeler yetmedi. Bir yazar olarak projede en zorlandığım taraf buydu. Çocukların duygularını tam olarak anlatacak kelimeler zaman zaman yoktu. Biz de onlara ‘peki bunu başka nasıl anlatabilirsin’ diye sorunca, tarif ettikleri şeyleri tasvir ettiğimizde, anlatmaya çalıştıkları ‘Zap Suyu Düşler’ine hikayeler olarak girdi.”

‘ELİMİZDEN GELDİĞİNCE EĞİTİME DESTEK VERDİK’

“En büyük yatırımın çocuklara yapılması gerektiğini” belirten Çukurca Kaymakamı Temel Ayca da, “Bunu fark ettikten sonra 2017’de kaymakamlık ve belediye olarak ortak bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde ‘Çukurca Eğitim Kalitesini Arttırma Projesi’ ortaya çıktı. Proje kapsamında okullarımızın çevrelerinin, sınıfların düzenlenmesine gayret ettik. Her okulda bir kütüphane oluşturduk. En sonda bir kitap-kafe projesi yaptık. Şu anda sadece Çukurca’nın merkezinde değil, tüm köylerimizde kitap-kafeler oluşturuldu. Yani görevimiz süresince elimizden geldiği kadar eğitime destek verdik. Bu kitap çalışması da bu projenin içerisindeydi. Çocuklarımızın bu çalışma vasıtasıyla İstanbul’da olmalarını da çok anlamlı buluyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER