El ve ayakları olmayan Nakşin protez alabilirse okula gidecek

Van'da, doğuştan el ve ayakları olmayan 13 yaşındaki Nakşin Özdemir, 5 milyon lirayı bulan protez maliyetini karşılayamadığı için evde eğitim görüyor. Nakşin'in hayali, protez takıp okula gitmek.

El ve ayakları olmayan Nakşin protez alabilirse okula gidecek

Van'da yaşayan 13 yaşındaki Nakşin Özdemir'in doğuştan el ve ayakları yok. Babası inşaat işçisi olan Nakşin Özdemir'in ailesi, fiyatı 5 milyon lirayı bulan protezi alamadığı için oğullarını okula gönderemiyor.

Evde eğitim alan Nakşin Özdemir ise hayalinin, protez takıp okula gitmek ve arkadaşlarıyla oynamak olduğunu söyledi.

'DERSLERİNDE ÇOK BAŞARILI'

DHA'da yer alan habere göre, Van'ın Tuşba ilçesinde yaşayan Ayfer-Mustafa Özdemir çiftinin beş çocuğundan en büyüğü Nakşin Özdemir, doğuştan dirsek altından kolları ve diz altından bacakları olmadan dünyaya geldi. İsmail Hakkı Tonguç Ortaokulu öğrencisi olduğunu ve her yıl takdir belgesi aldığını belirten Nakşin Özdemir, kolları ve bacakları olmadığı için yedinci sınıfta da evde eğitim görüyor.

Tuşba Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu'nda görevli özel eğitim öğretmeni Gülperi Eşin, üç yıldır haftada iki gün evine gelip Nakşin'e eğitim veriyor. Eşin, Nakşin Özdemir'in çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek "Çok özverili ve başarılı bir öğrencimiz. Yazıyı da kendisi yazabiliyor, aynı zamanda okuma-yazması da gayet düzgün. Her yıl takdir belgesi alıyor. Nakşin, okuluna gidip arkadaşlarıyla beraber oynamak istiyor. Beni çok seviyor, ben de onu çok seviyorum. Çok özlediği için eve gelir gelmez bana sarıldı. Birbirimize sarıldık, hasret giderdik. Bu sene de bir aksilik çıkmazsa beraber eğitim öğretim göreceğiz. Çalışkan ve efendi bir öğrencim. Ödevlerini de her zaman yapıyor. Derslerine de katılımı çok iyi" ifadelerini kullandı.

'PROTEZİ ALMA İMKANIMIZ YOK'

Baba Mustafa Özdemir, 5 milyon lirayı bulan protezi alma imkanları olmadığını, hayırseverlerden ve devletten destek beklediklerini iletti. Valiliğe de konuyla ilgili dilekçe verdiklerini anlatan Mustafa Özdemir, "Umarım kabul edilecek, biz Nakşin'e bir çare bulacağız" diye konuştu. 

13 yaşındaki Nakşin Özdemir, kalemi kollarıyla tuttuğunu ve en büyük isteğinin protez olduğunu söyledi. Arkadaşlarıyla yürüyüp, oyun oynamak istediğini belirten Nakşin, protez takılması için yardım isteyerek, "7'nci sınıfta okuyorum. Öğretmenlerim eve gelerek bana eğitim veriyor. Öğretmenimi çok özlemiştim. Futbolcu olmak istiyorum. Bu konuda hayırseverlerden destek bekliyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER