KYK borçlarında ana para karmaşası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK borçlarında sadece ana paranın ödeneceğini açıklamasının ardından e-devlet sistemine girenler, faiz eklenen miktarın ana para olarak göründüğünü belirterek tepki gösterdi.

KYK borçlarında ana para karmaşası

Bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) kredi alan öğrencilerin borçlarından enflasyon farkı alınmayacağını açıkladı. 

Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz" dedi.

Kararın ardından sosyal medyada paylaşım yapan bazı kullanıcılar, Erdoğan'ın açıklamasından sonra enflasyon farkı eklenen borç miktarının, e-devlet sisteminde ana para olarak görüldüğünü belirttiler ve ekran görüntülerini paylaştılar. Bazı kullanıcılar ise düzenleme yapılması ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından borçların düzeltilebileceğini söyledi.

Borç tablosunu paylaşanlardan Nesrin Çetin, "Önceden ana para 18 bindi, faizli 25 bindi. Reisin açıklamasından sonra ana para 25 oldu. Umarım bir açıklaması vardır yoksa skandal yani" ifadelerini kullandı. 

Paylaşımlardan bazıları şu şekilde: 

DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER