MEB'den 'Temassız Oyunlar Kitabı': 60 oyun var

Okullar pazartesi günü açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 60 temassız oyun içeren kitap hazırladı.

MEB'den 'Temassız Oyunlar Kitabı': 60 oyun var

Okul öncesi ve 1. sınıfların 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlaması öncesi Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen koşullarına uyum sağlayabilmeleri için ‘Temassız Oyunlar Kitabı’ hazırladı.

Ankara’da bir okul bahçesinde oyunların provalarını yapan öğretmenlere eşlik eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Amacımız, çocukların yaşamlarındaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula başlamalarını sağlıklı ve mutlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktı. Bunun için oyunun gücünden yararlandık” dedi.

Temassız Oyunlar Kitabı

Kitapta yer alan ve hiçbir fiziksel temas içermeyen toplam 60 oyunlar, öğrencilerin arasında yeterli sosyal mesafe sağlanarak ortak materyal kullanımına ihtiyaç duyulmayacak şekilde hazırlandı. Bakan Selçuk, “Biz öğretmenlerin şöyle bir kuralı vardır: Öğrenciye öğreteceğin her şeyi önce kendin yaşa, kendin dene. O yüzden de burada meslektaşlarımızla beraber temassız oyunlar nasıl oynanıyor, hangileri ne şekilde düzenlenebilir, hangisinden başlanabilir? İşte bunların provasını yapıyoruz” dedi.

‘Temassız Oyunlar Kitabı’nın PDF formatına buradan ulaşabilirsiniz. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER