Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Özel eğitime teşvik uygulaması kaldırılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Özel okul teşvikleri de artırılacak. Eğtiim ve öğretim kademesine göre yıllık 3 bin 290 TL ile 4 bin 610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecek.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Özel eğitime teşvik uygulaması kaldırılacak
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı,  Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM)  ile üniversitelerin 2019 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığının 2019 yılı  bütçesine ilişkin sunum yaptı. Selçuk, ilkokulda çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak tenefüs sürelerinin artırılacağını ifade etti. Bakan Selçuk, müfredatın çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirileceğini belirtti.

Selçuk “Özel okul teşvikleri de artırılacak. Eğtiim ve öğretim kademesine göre yıllık 3 bin 290 TL ile 4 bin 610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecek” açıklaması da yaptı.

Ziya Selçuk’un yaptığı sunumdan satırbaşları şu şekilde;

Okullar arasındaki eşitsizlik giderilecek

Öğrenciler üzerindeki sınav baskısı azaltılacak

Yabancı dil konusunda dijital ortam oluşturulacak

Müfredatlar, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecektir.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER