İhraç edilen doktorlara çalışma yasağı maddesinde değişiklik

İhraç edilen ve güvenlik gerekçesiyle atanamayan doktorlara çalışma yasağı getiren madde için AK Parti, değişiklik önergesi verdi. Önerge hakkında konuşan AK Parti'li Abdullah Ağralı, "Güvenlik soruşturması sebebiyle göreve alınmayan yeni mezunların özel sektörde çalışmasının önü açılmaktadır" dedi. Madde, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

İhraç edilen doktorlara çalışma yasağı maddesinde değişiklik
Meclis Sağlık Komisyonu, KHK ihracı ve güvenlik soruşturması nedeniyle atanmayan hekimlerin özel hastanelerde görev yapmasına engel getiren düzenlemenin içinde yer aldığı 44 maddelik sağlık teklifi görüşmeleri için toplandı.

Komisyon Başkanı Şenel Yediyıldız, bir önceki gün 5’inci maddenin oylamasında yaşanan tartışmalara değindi, “Arzu etmediğimiz olaylar oldu. Bunun telafisi için gruplara söz veriyorum” dedi.

İYİ Parti adına konuşan Tuğba Vural Çokal, “5’inci madde üzerinde konuşma talebi karşılanmayanlara söz verilsin, yeniden oylama yapılsın” diye konuştu.

HDP adına konuşan Necdet İpekyüz de yeniden görüşme yanında alt komisyona gönderme seçeneğinin de değerlendirilebileceğini söyledi.

CHP milletvekili Ünal Demirtaş, “Maksadı aşan sözler varsa kendi adıma özür diliyorum. Toplumun geniş kesimlerini temsil ediyoruz. Geniş anlamda görüşme yapılmalı. Söz hakkı almayan arkadaşlar bu hakkını kullansın. Tekriri müzakere yapılsın” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de 5’inci madde için yeniden görüşme istedi, “mahkemelerin men etmediği kimseyi mesleğinden men etmeyin” çağrısı yaptı.

‘DİRENMEYE DİRENMEK DE HAKTIR’

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yeniden görüşme talebine olumlu yaklaştıklarını söyledi. Turan, “15 saatte bir madde olmaz. Sabah 6’da komisyon mu biter. Bir madde 11 saat konuşulursa kifayetsi müzakere verilir. Kifayeti müzakere de tekriri müzakere de isteriz” dedi.

Turan, muhalefetin “Direnmek haktır” sözlerine, “Direnme haksa direnmeye karşı direnmek de haktır” karşılığını verdi.

‘BABAM MISIN’ TEPKİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da söz istedi, ancak Komisyon Başkanı Yediyıldız, “2 cümle veriyorum. Geçerse keserim” dedi. Tanrıkulu ayağa kalkarak Yeniyıldız’ın üslubunu eleştirdi, “Babam mısın” diye bağırdı. Tanrıkulu, protesto olarak konuşma hakkını kullanmadı, komisyonu da terk etti.

Konuşmaların ardından 5’inci maddenin yeniden görüşülmesi için AK Parti iki milletvekili önerge verdi. Önerge kabul edilerek yeniden görüşmeye geçildi.

KISMİ DEĞİŞİKLİK

AK Parti tartışma konusu 5’inci maddede kısmi bir değişiklik yapan önerge sundu. Değişikliğin gerekçesi, “Güvenlik soruşturması sebebiyle göreve alınmayanlara yönelik sınırlamanın kaldırılması ve dolayısıyla bunların tüm özel sağlık kuruluşlarında çalışabilmesine imkan verilmektedir” şeklinde ifade edildi.

Önerge üzerinde konuşan AK Parti Milletvekili Abdullah Ağralı, “Güvenlik soruşturması sebebiyle göreve alınmayan yeni mezunların özel sektörde çalışmasının önü açılmaktadır” dedi. Düzenleme bu durumdaki hekimlere 600 gün bekleme süresi getiriyor.

HDP Milletvekili Semra Güzel, söz konusu düzenlemeyle yeni mezunlarda 600 gün beklemenin anlamı olmadığını söyledi. 5’inci madde AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

GERGERLİOĞLU: ELİNİZE KAN BULAŞTI

Maddenin kabul edilmesi üzerine KHK ile ihraç edilen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Eliniz kana bulaştı” diye tepki gösterdi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER