Okul boykotları bugün de devam etti: Katliam varsa ders yok

Ankara’da KESK, DİSK, TTB ve TMMOB öncülüğünde düzenlenmek istenen barış mitingi öncesi yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için yapılan okul boykotları bugün de devam etti.

Okul boykotları bugün de devam etti: Katliam varsa ders yok
Ankara’da KESK, DİSK, TTB ve TMMOB öncülüğünde düzenlenmek istenen barış mitingi öncesi yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için yapılan okul boykotları bugün de devam etti. Katliamdan sonra KESK, DİSK, TTB ve TMMOB’nin tüm yurtta iki gün ‘hayatı durdurma’ çağrısına öğrenciler derslere girmeyerek, tüm öğrencileri boykota, eğitimcileri de iş bırakmaya çağırarak yanıt verdi. Üniversitelerde forumlar düzenlendi, lise öğrencileri barış kokartları taktı. Yaşamını yitirenler için fidanlar dikildi.


Eğitim Sen üyeleri, Ankara katliamında yitirdikleri üyeleri Gülhan Elmascan’ın okulu Celalettin Sayhan İlkokulu önünde anma etkinliği yaptı. Öğretmen Gülhan’ın odasına karanfil bırakıldı.

MUMLAR YAKILDI FİDANLAR DİKİLDİ

İstanbul Teknik Üniversitesinde öğretim üyeleri ve öğrenciler düzenledikleri etkinlikte barışı konuştu. İTÜ Maçka kampüsünde de eğitim emekçileri ve öğrenciler boykota çıktı. Katliamda hayatını kaybeden İTÜ öğrencisi Güney Doğan okulda anıldı. Arkadaşları Doğan’ın anısına İnşaat Fakültesi içerisinde bir etkinlik düzenledi, mumlar yaktı.

Yıldız Teknik Üniversitesinde öğrenciler ve öğretmenler 10:04’de gerçekleştirdikleri anmanın ardından Cerrahpaşa’ya doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler ve eğitimciler polis ve Özel Güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

Katliamda hayatını kaybedenler için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti kampüsünde fidanlar dikildi. MSGSÜ öğrencileri, “Boykottayız ama üniversitemizi terk etmiyoruz” diyerek eğitimcilerle birlik barış forumu düzenledi.

İstanbul Üniversitesinde boykotu devam ettiren öğrenciler kampüsü #GenclikBoykotta pankartı astı.

Bilkent Üniversitesi öğrencileri “Saray savaş halklar barış istiyor” diyerek oturma eylemi başlattı.

HACETTEPE’DE ‘ŞEBNEM YURTMAN MEYDANI’

Hacettepe Üniversitesinde Eğitim Sen’in çağrısıyla Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren ve yaralananlar için ikinci gün de grev yapıldı. Beytepe kampüsünde yemekhane önünde yapılan oturma eyleminde katliam protesto edildi. Ayrıca kampüsün meydanına Hacettepe Üniversitesi eski öğrencisi ve katliamda yaşamını yitiren Şebnem Yurtman’ın ismi verildi. Akademisyenlerin ve öğrencilerin derslere girmediği grevin ikinci gününde bazı fakültelerde ders işlenmedi. Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde greve katılım oldukça yoğunken, Güzel Sanatlar Fakültesinde ise hiçbir akademisyen derse girmedi. Öğrenciler de dersleri boykot ettiler.

Katliamda yaşamını yitirenler için Cebeci’de de anma etkinliği düzenlendi. Barış dersleri yapıldı.

ODTÜ’de de “Öğrenci boykotta, emekçiler grevde!” diyen öğrenciler, ODTÜ’deki bölümleri gezerek boykot çağrısı yaptı.

Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda boykot bugün de devam etti.

Ankara’da liseliler, polisin provokasyonuna rağmen Tuzluçayır’a ulaşarak burada açıklama yaptı. Liseliler, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısını yaptığı yürüyüşe katılmak üzere Kolej Meydanı’na yürüdü.

FORUMLAR DÜZENLENDİ

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, Güzel Sanatlar Fakültesinde toplanarak forum gerçekleştirdi. Muğla’da üniversiteliler dersleri boykot etti. Yalova’da boykot yapan üniversitelilere polis saldırdı. Üniversiteliler zorla dışarıya çıkartıldı. Anadolu Üniversitesinde fakülteler gezilerek boykot çağrısı yapıldı. Uludağ Üniversitesinde toplanan öğrencilere özel güvenlik engel olmaya çalıştı. Öğrenciler karşı koydu. Çukurova Üniversitesinde akademisyenler ve öğrenciler basın açıklaması yaptı. Yürüyüş yaparak öğrencileri boykota çağırdı. Çukurova Üniversitesindeki Atatürk Anıtı önünde akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.
Çanakkale Biga Öğretmenevinde bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri Çanakkale çarşısına yürüdü.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri Eğitim Fakültesi önünde bir araya geldi. Ankara’da yaşanan katliamı protesto eden öğrencilerin yürüyüşü aktivite merkezine kadar sürdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Katiller halka hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

DOKUZ EYLÜL

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılan boykotta ise öğrenciler forum düzenledi. Forumda “Öfke, acı ve hüznü bu süreci nasıl değiştirebiliriz, barışı nasıl getirebiliriz, neler yapabiliriz” soruları üzerine konuşuldu. Komiteler oluşturuldu ve patlamada hayatını kaybeden insanların ailelerine ziyaretler planlandı. Anma köşesi için çalışmalara yazılamalara, dövizlere başlandı.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

Yaşar Üniversitesi Öğrenci Hareketinin çağrısıyla toplanan öğrenciler okul içinde yürüyüş yapıp öğrencileri eyleme çağırdı. Ardından yapılan basın açıklamasını okuyan Duygu Saylan, “Bizler katilleri tanıyoruz. 5 Haziran’dan, 20 Temmuz’dan, istifa edecek misiniz sorusuna gülenlerden tanıyoruz” dedi. Arkadaşlarını unutmayacaklarını söyleyen Saylan, “Bize bıraktıkları barış mücadelesini her alanda yükselteceğiz” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER