Roboski katliamına takipsizlik kararı ailelere ulaştı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonuna 34 kişinin ölümüyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın verdiği takipsizlik kararı ailelere ulaştı.

Roboski katliamına takipsizlik kararı ailelere ulaştı
Ailelerin, avukatları aracılığıyla karara Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde itiraz edecekleri belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı 28 Aralık 2011 tarihinde 34 kişinin öldüğü olayla ilgili verdiği takipsizlik kararının bugün Uluderi'nin Ortasu ve Gülyazı Köylerinde yaşayan 32 aileye ulaştırıldığı belirtildi. Kararı posta yoluyla alan Veli Encü, kararın ailelere bugün ulaştığını ve aynı acıyı bir kez daha yaşadıklarını söyledi.

Veli Encü, takipsizlik kararından sonra kendilerine yönelik baskıların arttığını ileri sürdü. Encü, olaydan sonra Kaymakam'a düzenlenen saldırıyla ilgili olarak, hava operasyonunda amcası Seyithan Encü'yü kaybeden Ahmet Encü'nün bugün gözaltına alındığını söyledi.

Ailelerin avukatı olan BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise, takipsizlik kararına itiraz etmek için çalışmalanın sürdüğünü bu hafta sonuna doğru veya yetişmemesi durumunda önümüzdeki hafta başında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne itirazda bulunacaklarını söyledi. Beştaş, itirazdan bir sonuç beklemediklerini sadece Anayasa Mahkemesi'ne gitmek ve iç hukuk yollarını tüketmek için itiraz etmek zorunda olduklarını söyledi. / dha
Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER