Şemdinli ve Derecik'te 16 Bin 850 Öğrenci Karne Aldı

Hakkari'nin Şemdinli ve Derecik İlçelerinde 16 bin 850 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Şemdinli ve Derecik'te 16 Bin 850 Öğrenci Karne Aldı

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli ve Derecik ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 16 bin 850 öğrenci karnelerini alarak tatile girdi.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili başlarken, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde 16 bin 850 öğrenci karne aldı.

Sömestr tatili nedeniyle Şemdinli Cumhuriyet ilk ve Ortaöğretim Okulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Şemdinli Milli Eğitim Müdürü Senar Yüce, Şube Müdürü Halis Arıcı, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yüce: "Bizlerin bütün çabası öğrencilerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, fertler yetişmesi içindir"

Burada kısa bir açıklamada bulunan Şemdinli Milli Eğitim Müdürü Senar Yüce; “bizlerin bütün çabası öğrencilerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, sağlıklı, değerlerine sahip çıkan, öz güvenini kazanmış, mutlu ve huzurlu fertler olarak yetişmesi içindir. Karne heyecanını yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlar olacağı gibi, beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Netice ne olursa olsun bunun kalıcı olmadığı bir hakikattir. Öğretmenleriniz ve yöneticileriniz olarak öğrencilerimizden, her günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmelerini ve ikinci döneme enerjik ve umut dolu bir başlangıç yapmalarını bekliyoruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüce; “değerli veliler, karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız.Bizlerle bu kutsal görevde daha güzel bir gelecek için yan yana yürüyen, çaba gösteren idarecilerimize, öğretmenlerimize  verdikleri emekler için şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. İyi tatiller dilerim, sevgi ve sağlıkla kalın" dedi.




Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER