Uzaktan eğitime erişemeyen öğrenci sayısı sorusuna 'EBA Destek Noktası' yanıtı

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a internete erişimi olmadığı tespit edilen 3 milyon 17 bin 718 öğrenci ile evinde televizyon olmadığı tespit edilen 57 bin 340 öğrenciden kaçının İstanbul’da yaşadığını sordu. Selçuk, talep ve ihtiyaca göre EBA Destek Noktası sayısını artırdıklarını belirterek, bu güne kadar ihtiyaç sahibi öğrencilere 500 bin talep dağıtıldığını aktardı.

Uzaktan eğitime erişemeyen öğrenci sayısı sorusuna 'EBA Destek Noktası' yanıtı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, İstanbul’daki okul, öğrenci ve öğretmen sayısı gibi verilerin tespit edilmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle 7 ayrı yazılı soru önergesi verdi.

'İSTANBUL’DA EĞİTİM ALAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİ SAYISI 10 BİN 433'

Kenanoğlu’nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Ziya Selçuk, İstanbul’da bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise) görevli öğretmen sayısının kadrolu 96 bin 345, sözleşmeli 7 bin 173, eğitim kurumu yöneticisinin ise 8 bin 581 olduğunu kaydetti.
İstanbul’daki 3 bin 663 özel okulda 35 bin 731 derslik bulunduğu ifade edilen yanıtta, bu özel okullarda ise 35 bin 296 öğretmen çalıştığı belirtildi.
Kenanoğlu’nun, İstanbul’da bulunan Özel Eğitim Uygulama Okulu ve burada görev yapan öğretmen sayısını sorduğu önergeye Bakan Selçuk, “İlde özel gereksinimli öğrencilerin eğitimi kapsamında 159 özel eğitim uygulama okulunda 40 farklı branştan 2 bin 6 kadrolu-sözleşmeli, bin 976 ücretli öğretmen ile 10 bin 433 öğrenciye eğitim verildiği belirtilmiştir” yanıtını verdi.

KENANOĞLU: UZAKTAN EĞİTİME ERİŞEMEYEN ÖĞRENCİLERİN KAÇI İSTANBUL’DA

Önergeye verilen yanıtta ülke genelinde uzaktan eğitimde kullanılmak üzere düşük gelirli, imkânları yeterli olmayan öğrencilere 500 bin tablet bilgisayar dağıtımı yapıldığı ifade edildi. Önergede Kenanoğlu’nun, “Ülke genelinde internete erişimi olmadığı tespit edilen 3 milyon 17 bin 718 öğrenci ile evinde televizyon olmadığı tespit edilen 57 bin 340 öğrenciden kaçı İstanbul’da yaşamaktadır” sorusunu Bakan Selçuk şu şekilde yanıtladı:

'500 BİN ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITILDI'

“Korona virüsü sebebiyle ortaya çıkan uzaktan eğitim uygulamasında tablet, bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerimize yönelik bakanlığımızca her ilde okul ve kurumların bilişim laboratuvarları öncelikli olmak üzere çok sayışa EBA Destek Noktaları oluşturulmuş olup, talep ve ihtiyaca göre EBA Destek Noktası sayısı artırılmaya devam edilmektedir. Ayrıca kırsal kesimde yaşayan bilgisayar, internet erişimi olmayan ve ulaşım sorunu bulunan öğrenciler için Mobil EBA Destek Noktaları oluşturulmuş, yine ihtiyaç ve talebe göre sayıları artırılmıştır. Ülke genelinde uzaktan eğitimde kullanılmak üzere düşük gelirli, imkânları yeterli olmayan öğrencilere 500 bin tablet bilgisayar dağıtımı yapılmaktadır.” (DUVAR) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER