YÖK akademisyenlerin yurt dışı görevlendirmelerini durdurdu

YÖK, yurt dışında akademik çalışma için yapılan görevlendirmelerin ikinci bir talimata kadar durdurulmasını, yurt dışında çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının incelenerek, en kısa sürede geri çağrılmasını istedi.

YÖK akademisyenlerin yurt dışı görevlendirmelerini durdurdu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelere yazı göndererek, yurt dışında akademik çalışma için yapılan görevlendirmelerin ikinci bir talimata kadar durdurulmasını, yurt dışında çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek, bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istedi.

YÖK’ten konuya ilişkin gönderilen yazı şöyle:

“İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanunun 39. maddesinin son fıkrası* hariç olmak üzere, rektörler de dâhil anılan Kanun maddesi uyarınca yurtdışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurtdışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz.”

Açıklamada, 2547 sayılı Kanun’un 39. maddesinin son fıkrasına ilişkin de bilgilendirme yapılan açıklamada, bu hükümde yer alanların, yurt dışında yer alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan’daki Ahmet Yesevi Üniversitesine YÖK tarafından önerilip, Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla görevlendirildiği kaydedildi. Bu görevlendirmelerin YÖK ve MEB’in onayından geçtiği aktarıldı.

YÖK, Türkiye’deki 1176’sı devlet üniversitesi, 401 vakıf üniversitesi toplam 1577 dekanın istifası da istemişti.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER