Bakan Nurettin Nebati: Acı vereceğini hesaplamıştık

The Wall Street Journal'a açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, iktidarın ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Nebati, "Acı verici bir şekilde geçeceğini hesaplamıştık" dedi.

Bakan Nurettin Nebati: Acı vereceğini hesaplamıştık

İktidarın ekonomik vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'yi bir üretim merkezi haline getirecek ekonomik dönüşümü gerçekleştirmeye kararlı olduklarını söyledi. "Bunun biraz acı verici bir şekilde geçeceğini hesaplamıştık. Acının şiddetini artıran şey savaş oldu" yorumunu yapan Bakan Nebati, kararlılıklarını halka ve uluslararası topluma hissettirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Nebati, G7 ülkelerinin Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulama planına ilişkin de "İhtiyaçlarımızı karşılamak için gerekli adımları atmamız, ayrıca ülkemizin çıkarlarını korumak için ne lazımsa yapmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bakan Nebati, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların yıllık toplantılarına katılmak üzere geçen hafta ABD'ye yaptığı ziyarette The Wall Street Journal gazetesine röportaj verdi.

RUS PETROLÜNE TAVAN FİYAT UYGULAMASI

G7 ülkelerinin Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulamasına Türk alıcıların uyup uymayacağının sorulması üzerine Nebati, tavan fiyatın henüz uygulamaya konulmadığını bildirdi.

Nebati, "İhtiyaçlarımızı karşılamak için gerekli adımları atmamız, ayrıca ülkemizin çıkarlarını korumak için ne lazımsa yapmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin gerekirse Batı finansmanına veya sigortasına ihtiyaç duymadan Rus petrolünü alıp nakledebileceğini söyleyen Nebati, "Herhangi bir yaptırım durumunda Türkiye, yaptırımların hiçbirini ihlal etmeden, kendisini yeni duruma uyarlayacak araçları geliştirecek her türlü kapasiteye sahiptir" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER