Cumhurbaşkanı'nın uçak sayısı açıklandı

TBMM’de CHP Milletvekili Utku Çakırözer’e yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçağın bulunduğunu açıkladı. Çakırözer "Türkiye dünyanın en fazla VİP uçağına sahip ülkesi" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın uçak sayısı açıklandı

Cumhurbaşkanlığına ait kaç uçak olduğu ilk kez resmen açıklandı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı sekiz uçak bulunduğunu belirtti.

'SAYI 15-16'LARI BULUYOR'

Bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarındaki toplam VIP uçak sayısının da kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Çakırözer, CHP’li Çakırözer, “Böylesine bir krizde sadece Saray’ın sekiz uçağının olması israftır, lükstür, savurganlıktır! Bu sadece Cumhurbaşkanı’nın uçakları. İşin bir de Bakanlıklar, Milli Savunma ve Genelkurmay tarafı var. Onlar da eklendiğinde sayı 15-16’ları buluyor. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir şatafat yok. İhtiyaç dışı uçaklar satılarak, şu zor dönemde 83 milyonun ihtiyaçları için kullanılmalıdır. Türkiye dünyanın en fazla VIP uçağına sahip ülkesi" dedi. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER