Dolar tarihi rekor seviyede

Dolar günü, 2018 yılının ağustos ayında ulaştığı 7,22'lik tarihi rekor rakamdan açtı. Çeyrek altın ise 642 liradan satılıyor.

Dolar tarihi rekor seviyede
Ekonomik krize, BDDK’ya döviz işlemleri üzerinde kontrolü artıran yeni yetkiler tanınmasının piyasalarda negatif algıyı güçlendirmesi ve umut bağlanan ABD Merkez Bankası’nın üst düzey bir yetkilisinin Türkiye ile swap anlaşması yapılmayacağı sinyali vermesi eklenince, dolar tarihi seviyeye geldi.


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün uluslararası yatırımcılarla telekonferansta bir araya gelerek, Türkiye’nin serbest piyasa prensiplerinden sapmadığını, rezervlerin sağlam olduğunu söylemesi de işe yaramadı.

Sabah erken işlemlerde dolar 7,22, euro 7,79, sterlin ise 8,92 liradan işlem gördü.

Gram altın 391, çeyrek altın ise 642 liradan satılıyor.

FED’DEN OLUMSUZ SİNYAL

Fed’in bölge başkanlarından Thomas Barkin, dün, Türkiye ile swap anlaşması yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Swap hattı anlaşmalarının ABD ile karşılıklı güven ilişkisine ve en yüksek kredi standartlarına sahip olan ülkelerle yapıldığını” yanıtını verdi.

S&P KREDİ NOTUNU TEYİT ETTİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye’nin yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını B+ ve  BB- olarak teyit etti ve görünümü ‘durağan’ olarak belirtti. S&P, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1 daralmasını ve 2021’de yüzde 4,2 büyümesini öngörüyor. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER