Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 512 milyon dolar kredi

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye’ye sağlanacak 512,2 milyon dolar tutarında bir finansmanı onayladı. Finansmanın, İklime ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi için sağlandığı belirtildi.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 512 milyon dolar kredi

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye’ye sağlanacak 512,2 milyon dolar tutarında bir finansmanı onayladığını açıkladı. 
 

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, toplam proje tutarının 338,5 milyon dolarlık bölümü, hane halklarının konutlarını deprem ve iklim tehlikelerine karşı dayanıklılığını artıracak şekilde güçlendirebilmeleri veya yeniden inşa edebilmeleri için yeni ve uygun finansman mekanizmalarının geliştirilmesi amacıyla hükümete sağlanırken, 173,6 milyon dolarlık bölümü daha dayanıklı altyapı inşa etmeleri amacıyla belediyelere finansman sağlanması için İller Bankası’na (İLBANK) kullandırılacak.

Açıklamada, “Geliştirilen altyapıdan 1 milyondan fazla insan yararlanırken, 32 bin kişi riskli konut binalarının yeniden inşası veya güçlendirilmesi için sağlanan kredilerden yararlanacak. Proje, deprem ve iklim tehlikelerine karşı kırılganlığı oldukça yüksek olan İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Tekirdağ illerinin kentsel alanları üzerinde odaklanacak. Bu iller aynı zamanda ülkenin 85 milyonluk nüfusunun yüzde 76’sının yaşadığı ve ülkenin ekonomik faaliyetinin büyük kısmının yoğunlaştığı en büyük kentsel alanlarını içeriyor” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER