Ekonomik güven endeksinde 3,5 puan düşüş

TÜİK kasım ayı ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Endeks geçtiğimiz aya göre yüzde 3,5 azalarak 89,5'e geriledi.

Ekonomik güven endeksinde 3,5 puan düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı ekonomik güven endeksi verilerini paylaştı.

Endeks bu ay, ekime göre yüzde 3,5 azalarak 89,5 değerine indi. Ekonomik güven endeksindeki azalış, tüketici, reel kesim (imalat sanayisi), hizmet ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Tüketici güven endeksi bu ay yüzde 2,2 gerileyerek 80,1 değerine indi. Reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,1 azalarak 107,4, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,8 gerileyerek 77,5, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,7 düşerek 79 değerini aldı. Perakende ticaret sektörü güven endeksi ise aynı seviyede kaldı ve 95 olarak kayıtlara geçti.

BİST'İN SATIŞI

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 6. Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri El Sani öncülüğünde iki ülke arasında 10 anlaşma imzalandı

Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi arasında yapılan anlaşma ile Borsa İstanbul'un yüzde 10'u Katarlılara devredildi. Anlaşma sonrası Varlık Fonu, Borsa İstanbul'un yüzde 80,6'lık payını elinde bulundurmaya devam edecek. 

KAÇA SATILDI? 

BIST’te işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri 1 trilyon 99 milyar liraya ulaştığı bilinirken, yüzde 10’luk hissenin ne kadara satıldığı ise kamuoyu ile paylaşılmadı. 

Satış sonrası yapılan yorumlarda, işlem gören şirketlerin satış durumunda Borsa İstanbul'a bildirim yapmak zorunda olduğu hatırlatılırken, BIST'in yüzde 10'unun satılması sonrası kamuoyuyla bilgi paylaşılmamasına tepki gösterildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER