Elvan'dan 128 milyar dolar açıklaması: Yöntem eleştirilebilir

Bakan Elvan, '128 milyar dolar nerede?' tartışması için "Yöntem eleştirilebilir" dedi. Yolsuzluk iddialarını reddeden Elvan, döviz işlemlerinin elektronik platformlarda yapıldığını söyledi.

Elvan'dan 128 milyar dolar açıklaması: Yöntem eleştirilebilir

Muhalefet, Merkez Bankası'nın eriyen 128 milyar dolarlık rezervini gündemde tutmaya devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan da açıklama geldi. Merkez Bankası (MB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun geçen cuma günü 128 milyar dolar tartışmasına ilişkin açıklama yaptığını hatırlatan Elvan "Merkez Bankası olağanüstü bir durumda doğrudan işlem yapabiliyor. Hazine ile Merkez Bankası arasında protokol imzalandı. Döviz alım ve satım işlemi Hazine hesapları üzerinden  Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilmiştir. Burada Merkez Bankası'nın, muhabir bir banka aracılığıyla bu alım ve satım işlemlerinin elektronik işlem platformlarında gerçekleştiğini görüyoruz. Bu platformda piyasa yapıcı yerli ve yabancı bankalar yer alıyorlar, herhangi bir şahıs yok" dedi.

'KASIMDAN SONRA DÖVİZ SATILMADI'

"Yöntem eleştirilebilir, tartışılabilir ama 'yolsuzluk var' ithamları doğru bir yaklaşım değil" ifadesini kullanan Elvan, kasım ayından sonra ise döviz satış işlemi gerçekleştirilmediğini öne sürdü.

ELVAN: DÖVİZ İŞLEMLERİ ELEKTRONİK PLATFORMLARDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Bakan Elvan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER