HDP’den 'emekli bayram ikramiyeleri 2 bin lira olsun' teklifi

HDP, bayram öncesi emeklilere ödenen ikramiyelerin 2 bin lira olmasını ve ikramiyelerden faydalanamayan Yaşlılık Aylığı alan kişilerin de ikramiye almasını öngören kanun teklifini TBMM’ye sundu.

HDP’den 'emekli bayram ikramiyeleri 2 bin lira olsun' teklifi

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, İstanbul Milletvekili Necdet İpekyüz, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, bin 100 lira olan emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya çıkarılması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

Emekli bayram ikramiyelerinin artırılmasını öngören 3 maddelik, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı’na sunan HDP, yaşlılık aylığı alan bir milyona yakın kişinin de bayram ikramiyesinden yararlanmasını talep etti.

‘YAŞLILIK AYLIĞI ALAN BİR MİLYON YURTTAŞIN BAYRAM İKRAMİYESİ ALMAMASI KABUL EDİLEMEZ’

Emeklilere 2018 yılından bu yana ödenmeye başlayan bin lira tutarındaki bayram ikramiyesi bu yıl 100 TL arttırılarak bin 100 lira olarak belirlendi. Geride kalan yıllardaki enflasyon yükselişine rağmen 100 liralık artışın yeterli olmadığını belirten HDP, teklife ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde milyonlarca emekli ve Yaşlılık Aylığı ile geçinen yurttaşımız, derin ekonomik kriz koşullarında, yüksek enflasyon ve rekor zamlara rağmen, açlık sınırının dahi altında kalan bir gelirle adeta yaşam mücadelesi vermektedir. Bu koşullarda, emekli yurttaşlarımızın yılda sadece iki kez faydalanabildiği bayram ikramiyelerinin 1.100 TL olarak kalması ve Yaşlılık Aylığı alan bir milyona yakın yurttaşımızın bayram ikramiyesi alamaması kabul edilemez.”

Emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Ekonomik olarak zor koşullarda yaşam mücadelesi veren milyonlarca emekli ve Yaşlılık Aylığı alan yurttaşımız, bayramda bir nebze de olsa nefes alacaktır” denildi. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER