Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayram tatili 9 gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatili için "Vatandaşlarımız 16 Temmuz cuma akşamından 26 Temmuz pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayram tatili 9 gün

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 17.10'da başladı. Toplantı yaklaşık bir saat 50 dakika sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olmasına karar verildiğini; otoyollar ve köprülerde bayram nedeniyle uygulanacak ücretsiz geçişlerin cuma günü gece yarısı başlayacağını açıkladı. Erdoğan, Kadıköy’de Surp Takavor Kilisesi’ne yapılan saldırı için de "Sergilenen saygısızlığı birliğimize, beraberliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle bir ahlaksızlığı, edepsizliği kabullenmemiz mümkün değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

PROVOKASYON OLARAK GÖRÜYORUM: "İstanbul’da, Kadıköy’de bir kilise duvarının üzerine çıkılarak sergilenen saygısızlığı; mübarek günlerde birliğimize, beraberliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum. Tüm vatandaşlarımızın din ve inanç hürriyetlerini korumak en başta gelen vazifemizdir. Benzer hadiseler gibi, bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle bir ahlaksızlığı, böyle bir edepsizliği kabullenmemiz mümkün değildir. Dinleri ne olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, kesinlikle onların mabetlerine bu tür saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN: Bayram arifesi olan pazartesi günü yarım gün, bayramın ilk gününden son gününe kadar tam gün tatil. Yani arefe günü yarım gün, salıdan cumaya kadar tam gün tatildir. Pazartesi gününü, yarım günü tam gün idari tatil olarak belirledik. Böylece milletimiz, 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahı kadar sürecek tatile kavuşmuş olacak."

AŞI ÇAĞRISI: Salgın sonrası kontrollü normalleşme süreci başarı ile yürüyor. Aşılama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Aşı sayımız 59 milyon yaklaştı. Tüm vatandaşlarımı kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için bayrama kadar aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Normalleşme adımlarının sürdürülmesinde aşılamada kat ettiğimiz mesafenin çok büyük payı vardır

AŞILAMANIN DÜŞÜK OLDUĞU YERLER TEHDİT ALTINA GİREBİLİR: Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler, önümüzdeki günlerde tehdit altına girebilir. Elde ettiğimiz bu avantaja hep birlikte sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Kamu kurumlarımız başta olmak üzere, insanların kalabalık bulunduğu her yerde, her organizasyonda bu kurallara riayet etmek çok önemli. Yeniden aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız.

TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRACAĞIZ: Faaliyetlerini, belirlenen kurallara göre normal düzene uyarak geçiren işletmeler başta olmak üzere kayıpları hızla telafi ediyor. Turizm sektörü, 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir hedefi ile son sürat çalışıyor. Üretim ve ihracatta bir yükseliş trendi başladı. 2021’de ihracatımız 200 milyar dolar üzerine çıkartarak tüm zamanların rekorunu kıracağız. Uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi artıyor.

SIKINTI, SORUN, KAYIP ELBETTE VAR: Üzerinde kara bulutlar dolandırmak için çalışanların müspet tüm gelişmelerin üzerini kapatarak umutsuzluk körükleme gayretlerinin beyhude olduğunu tekrar tekrar göreceğiz. Sıkıntılarımız sorunlarımız, kayıplar elbette var. İmkanlarımız, potansiyelimi fırsatlar bu sıkıntıların kat be kat üzerindedir. Türk ekonomisini sadece döviz kuru, faiz, enflasyon parantezine hapsetmeye çalışanların; yatırım, üretim, istihdam, ihracat, büyüme temelli asıl fotoğrafı gözlerden kaçırma çabaları boşunadır.

DESTEKLERİ İHTİYAÇ HALİNDE SÜRDÜRECEĞİZ: Dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuz ispatlayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda diğer alanlarla birlikte ekonomide de emin adımlarla ilerliyoruz. Salgın döneminde kayıpları telafi etmek için destek ve teşvik programları hayata geçirmiştik. İhtiyaç olması halinde, bu adımları sürdürmekte kararlıyız.

2023 hedefleri, 2053 vizyonu Türkiye için sıradan siyasi söylemler değil, tarihi kavşak noktasının ifadesidir. Kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı, önümüzdeki büyük imkanı değerlendirme konusunda önemli avantaj sağlıyor. Bugüne kadar önemli siyasi, sosyal, ekonomik güvenlik son olarak sağlık krizinin üstesinden nasıl başarı ile geldiysek ülkemizi hedeflerine de aynı şekilde ulaştıracağız. Uzunca bir süredir diz çöktürmek, milletimizin umutlarını kırmak, ülkemizi demokrasi ve kalkınma çizgisinden uzaklaştırmak için kurulan her tuzak, yapılan her saldırı milletimizle birliğimizi daha da pekiştirmiştir.  

TÜRKİYE, DÜNYANIN EN ÜST LİGİNE ADIM ATMAK ÜZERE: Artık Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir. Önümüzdeki yılları kazasız belasız geride bırakarak gündemimizdeki projeleri ve politikalarını hayata geçirdiğimizde büyük ve güçlü Türkiye’yi tamamen inşa etmiş olacağız.

NİĞDE OTOYOLU’NDA YÜZDE 20 İNDİRİM: Ulaşım ülkemizin en önemli kalkınma altyapılarını yaptığımız alanların başında geliyor. Ankara Niğde Otoyolu, kamu özel işbirliği ile milletimize sunduğumuz yatırımlardan biridir. Niğde-Ankara akıllı otoyolunu kullanan vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. Artık bu otoyolda sürücülerimiz otomobilleriyle yüzde 20; minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve TIR'larıyla da yüzde 40 indirimli olarak seyahat edebilecek. Cuma gece yarısı devreye girecek bu indirimin ülkemize ve otoyolumuzu kullanan sürücülerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ: Karayolları Genel Müdürlüğü’müzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.

TÜRKİYE’Yİ SURİYELİLEŞTİRMEK İSTEYENLER: Türkiye’nin üzerine serpilmek istenen ölü toprağını nasıl attığına; istikbaline, istiklaline nasıl dört elle sarıldığının en somut örneğini Diyarbakır’da yaşadık. Bu kadim şehir, 40 yıllık büyük açılar çekti, büyük kayıplar verdi. Diyarbakır Cezaevi’ni, hem geçmişin bir kesitinin muhafaza edildiği, hem de gençlerimizin umutlarını, heyecanlarını yaşadıkları bir kültür merkezine dönüştürme kararı aldık. Terör örgütlerini Kürt kardeşlerimizin sadece değerlerine savaş açmakla kalmayıp, gözlerinin nuru erkek ve kız çocuklarını kendilerinden kopardığını hatırlattık. Her türlü riski, sorumluluğu üzerimize alarak sırf ülke ve bölge terör başlattığımız çözüm sürecinin bölücü örgüt tarafından hangi karanlık emellerle bitirildiğini anlattık. Türkiye’yi Suriyelileştirmek isteyenlerin taşeronluğuna soyunanların bu ülkeye ve millete yaptıkları alçakça ihanete işaret ettik. 

BELLİ ÇEVRELER TARAFINDAN ŞİŞİRİLEN SÖZDE SİYASETÇİLER: Sokaklarda oluk oluk kan akarken, belli çevreler tarafından şişirilen sözde siyasetçilerin, aslında hangi oyunun figüranları olduğunun ısrarla sorulmasını istedik. Hiç kimseyi; ilzam ve itham etmedik, kimseyi karalamadık, kimseyi ötekileştirmedik, sadece vicdan ve ahlak sorgulaması yaptık.

DOĞU İLE BATI ARASINDA FARK KALMAMIŞTIR: Türkiye’nin 81 vilayetinin her birinin, Cumhuriyet döneminde ilk defa demokrasi ve kalkınma bakımından aynı şartlara kavuştuğunun idrak edileceğini inanıyoruz. Doğusu ile batısı, kuzeyi ve güneyi arasında hak ve özgürlükler ve temel hizmetler bakımından fark kalmamıştır. Uzunca bir dönem tarım ve hayvancılık dışında, kayda değer bir ekonomik faaliyetin olmadığı doğu ve güneydoğu şehirlerimizde hızlı bir sanayi ve ticaret atılımı göze çarpıyor. Bölge insanını baskı ve zulüm altında tutan, inim inim inleten, geri kalmışlığa mahkum eden bu bölücü zihniyet geriledikçe bu şehirlerimizi kalkınma ve büyüme heyecanı güçleniyor. Ülke ve millet olarak hepimizi aydınlık bir gelecek bizi bekliyor.

CUMHURBAŞKANLARI OLARAK RİCA EDİYORUM: Bayram tatili vesilesiyle yola çıkacak tüm vatandaşlarımdan trafik kurallarına harfiyen riayet etmelerini can ve mal kaybı ile sonuçlanacak zararlara karşı dikkatli olmalarını Cumhurbaşkanları olarak rica ediyorum. Sürücülerimizin kesinlikle yola yorgun çıkmamaları varacakları yere yaklaştıkça tedbirleri artırmaları; mobilet, motosiklet, bisiklet türü küçük araçlar karşısında dikkatli olmaları çok çok önemlidir.

3 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞINI, FİLOMUZA KATTIK: Üç tane yangı söndürme uçağını da filomuzun içine katmış bulunuyoruz. Orman yangınları ile inşallah karşı karşıya kalmayız.”  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER