Irak'ta hastane yangınında ölenlerin sayısı 92'ye çıktı: Bu organize bir suçtur

Irak’ın Nasiriye kentinde Covid-19 hastalarının tedavi gördüğü El-Hüseyin Hastanesi'nde çıkan yangında ölenlerin sayısı 92’ye yükseldi. Hastanede yangın söndürme cihazının bulunmadığı öne sürüldü.

Irak'ta hastane yangınında ölenlerin sayısı 92'ye çıktı: Bu organize bir suçtur

Irak’ın Nasiriye kentindeki El-Hüseyin Hastanesi'nde çıkan yangında ölenlerin sayısı 92’ye yükseldi.

Zikar eyaleti sağlık müdürlüğünün yaptığı açıklamada, “64 cesedin enkazdan çıkarıldığı ve 39’unun kimliğinin belirlenip ailelerine teslim edildiği” bildirildi. Enkaz altından daha fazla ceset çıkmasından endişe ediliyor.

Başbakan Mustafa Kazimi önde gelen bakanlarla yaptığı toplantıda, yangının çıktığı hastanenin yönetici dahil, kentteki sağlık ve sivil savunma yetkililerinin görevden alınarak tutuklanmalarını emretti.

Irak Cumhurbaşkanı Bahram Salih ise attığı Tweet mesajında hastanedeki “felaketi” kınayarak, “sürekli yolsuzluk ve kötü yönetimin Iraklıların hayatlarını değersizleştirdiğini” söyledi.

'BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?'

Hastanede 5 yakınını kaybeden Udey Cabiri, "Hastanede yangın söndürme cihazı bile yok. Biz insan değil miyiz?" dedi.

Cabiri, İmam Hüseyin Hastanesi’nde amcasının oğlu ile 4 çocuğunun çıkan yangında vefat ettiğini belirtti. Yetkilileri ihmalden sorumlu tutan Cabiri, "Tüm sorumluluğu ihmalden dolayı merkezi ve yerel hükümete yüklüyoruz" ifadelerini kullandı.

Zikar Sağlık Dairesi Başkanı ve hastanede çalışan doktorların da ihmalinin söz konusu olduğunu aktaran Cabiri, şunları kaydetti: "Bu bir organize suçtur. Nasiriye'nin neden bu kadar acı çektiğini bilmiyoruz. Covid-19 hastalarına ayrılan bölüm tenekeden inşa edilmiş. Bu hastanede acil bölümü ve yangın söndürme cihazı bile yok. Biz insan değil miyiz?"

Irak’ın başkenti Bağdat’ta da daha önce Kovid-19 hastalarının yattığı hastanede yangın çıkmıştı. Burada da 82 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER