TÜSİAD: 15 Temmuz'da en büyük sorumluluk demokrasiyi güçlendirmek

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyanlara karşı en büyük sorumluluğun, demokrasiyi her koşulda güçlendirmek ve korumak olduğunu söyledi.

TÜSİAD: 15 Temmuz'da en büyük sorumluluk demokrasiyi güçlendirmek

15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelenin 5. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenirken, iş dünyasından da açıklamalar yapıldı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayasıyla yaptığı açıklamada, "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde, demokrasimize sahip çıkmak için canlarını ortaya koyan tüm vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

TÜSİAD'ın 'demokratik ve çağdaş hukuk devleti ilkelerini savunmaya, toplumsal refahı ve özgürlükleri güçlendirecek adımlara destek vermeye' devam edeceğini belirten Kaslowski şu açıklamayı yaptı: "Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele edenler başta olmak üzere, demokrasiyi savunan tüm toplum kesimlerine yönelik en önemli sorumluluğumuz demokrasimizi her koşulda korumak ve güçlendirmektir. Bu doğrultuda hukukun üstünlüğüne tavizsiz riayetin yanı sıra ülkemizdeki tüm bireylerin temel hak ve özgürlüklerine sahip çıkılması kritik önem taşımaktadır."

MÜSİAD: ÖRNEK BİR MÜCADELE

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da yaptığı yazılı açıklamada, "15 Temmuz'u da, yapılan hainliği de unutmayacağız, unutturmayacağız. Türk halkının, 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu güçlü demokrasi mücadelesi, dillendirilmese dahi, biliyoruz ki tüm dünyanın gıpta ettiği, örnek aldığı bir beraberlik örneği olarak tarihin sayfalarına işlenmiştir" görüşünü dile getirdi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER