Yeni bir saadet zinciri iddiası: SAS Holding önünde alacak eylemi

Yeni bir saadet zinciri iddiası: SAS Holding önünde alacak eylemi Saadet zinciri iddialarıyla gündeme gelen 'SAS Holding' önünde toplanan bir grup, paralarını alamadıklarını belirterek, protestoda bulundu. Yaklaşık 13 bin 500 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.

Yeni bir saadet zinciri iddiası: SAS Holding önünde alacak eylemi

Türkiye'de Çiftlikbank benzeri yapılara ve buraya paralarını kaptıranlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu kez de İstanbul'da 'SAS Holding'den paralarını alamadıklarını belirten kişiler eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. 

SAS Holding önünde yaklaşık bir ay önce şirket yöneticisi Sibel Koçan silahlı saldırıda öldürülmüş, içinde 3 milyon 300 bin lira bulunan çanta gasp edilmişti. Bu olayın hemen ardından yine şirkette yönetici olan eski eşi Süleyman Aydın da Ataşehir'deki bir rezidansın 32'nci katındaki dairesinden atlayarak yaşamına son vermişti.

Bu olayın ardından holding ile ilgili saadet zinciri iddialarında bulunulmuştu.

'PARA KAZANIYORUZ, SİZ DE GELİN DEDİLER, 200 BİN LİRA YATIRDIM'

Bugün ise yaklaşık 40 kişi holding binası önünde toplanarak eylem yaptı.

Eylem yapan grupta bulunan pazarcı Ahmet Zengin, "Bundan 1 sene önce 200 bin lira para yatırdım bu holdinge. 'Kazandırıyor, kazanıyoruz siz de gelin kazanın' diyorlardı. İşyerimi sattım, arabamı sattım. Ben pazarcıyım. Bir lira bir lira para toplayan bir adamım. Geldim varımı, yoğumu bu şirkete yatırdım" şeklinde konuştu.

'EVİMİ, ARABAMI SATIP PARASINI BURAYA VERDİM'

Erkan Uzman ise, "Ben de pazarımı sattım, arabamı sattım, evimi sattım ve Haziran'ın 10'unda 500 bin lira para yatırdım. 5 gün sonra da bu olaylar oldu. Haziran'ın 10'unde ben 500 bin lira para yatırıyorum, Haziran'ın 15'inde böyle olaylar oldu. 13 bin 105 kişi mağdur oldu. Şu an bir muhatap yok. İzmir'e cenazeye gittik, insani olarak. Bize 'İstanbul'da açıklama yapacağız' denildi. Ama şu an kimseye ulaşılamıyor" dedi.

Eylem yapan grup, şirket yöneticilerine de tepki gösterdi. Lüks otomobille çekilen görüntüleri ve yapılan yemek programlarını gösteren eylemciler, bugün suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER