'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasının detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı "Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının detayları paylaşıldı.

'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasının detayları

Hükümet 14 Mayıs seçimlerine yönelik hamlelerine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni seferberlik başlattıklarını açıkladı. Erdoğan, bugün Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada "Evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısı biz karşılayacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da kampanyanın detaylarını açıkladı.

Buna göre, 100 m² 2+1 daire için 750 bin TL devletten, kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 5 bin 625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacak.

Kampanya kapsamında 120 m² 3+1 daire için ise 900 bin TL devletten, kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 6 bin 750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına başvuruların 26 Nisan'da başlayacağını bildirdi. 

Bakan Kurum ayrıca, "5 Adımda Yarısı Bizden" başlığıyla paylaştığı görselde, adım adım dönüşüm sürecine ilişkin şu bilgilere yer verdi:

Adım 1 - Mülk sahibi 26 Nisan-29 Mayıs tarihlerinde e-devlet üzerinden başvuru yapacak.

Adım 2 - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak.

Adım 3 - Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek.

Adım 4 - Ruhsat alma süreci başlayacak.

Adım 5 - Binanın boşaltılmasıyla TOKİ tarafından başlatılacak süreçte en geç 2 yıl içinde inşaat tamamlanacak, bu süreçte 10 bin 500 lira taşınma ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı yapılacak."

Gazete Duvar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER