Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kilimci istifa etti

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci istifa etti. Kilimci'nin Türkiye Kalkınma Bankası'nın yönetim kurulu üyesi olacağı belirtiliyor.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kilimci istifa etti
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Erkan Kilimci’nin istifa edeceği iddiası doğrulandı. CNN Türk, Kilimci’nin istifa ettiğini duyurdu.

Reuters ajansı flaş olarak geçtiği haberde iki farklı kaynağa dayanarak Kilimci’nin istifa edeceğini duyurmuş, kaynaklar Kilimci’nin ‘Türkiye Kalkınma Bankası’nın yönetim kurulu üyesi olacağını’ söylemişti. Reuters iddiayı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması nedeniyle Merkez Bankası yetkililerine doğrulatamadığını belirtirken, CNN Türk hem istifayı hem de ‘ürkiye Kalkınma Bankası’nın yönetim kurulu üyeliğini teyit etti.

REUTERS: MERKEZ BANKASI ERDOĞAN’IN BASKISI ALTINDA

Reuters’ın haberinde, “Türkiye Merkez Bankası, TL’nin bu yıl dolar karşısında yüzde 40’tan fazla değer kaybetmesine rağmen faizleri yükseltmemesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın baskısı altındaydı” yorumu yapılıyordu.

‘KİMSE BU SEBEPLE MERKEZ BANKASI’NDAN İSTİFA ETMEZ’

Ekonomist Uğur Gürses ise Twitter’dan haberle ilgili “Kimse Kalkınma Bankası’na yönetim kurulu üyesi olmak için Merkez Bankası başkan yardımcılığından istifa etmez…” yorumunu yaptı.

ERKAN KİLİMCİ KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Muhasebe/Finansman tezsiz yüksek lisans programını tamamlayan Erkan Kilimci, çalışma hayatına Pamukbank Teftiş Kurulu’nda başlamıştı. Kilimci, banka ve sermaye piyasası kurumlarında çeşitli görevlerde bulundu. Erste Securities İstanbul Menkul Değerler A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yaptı.

Kilimci, 17 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdürlüğü görevine atanmıştı. 12 Mayıs 2016 tarihinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2018, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER