Simide susam zammı geliyor

Susam fiyatlarının son bir yılda yüzde 76 arttığını belirten İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası, simit fiyatının 1.75 TL olması için harekete geçti.

Simide susam zammı geliyor
Ekmeğin ardından simide de zam geliyor. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, simit fiyatının 1.75 TL olmasını teklif ettiklerini söyledi. Özdemir “Simidin bugünkü fiyatı 2013 yılında belirlendi. O tarihten beri un, yağ, susam, pekmez fiyatları arttı. Tüm bunlar hesaba katıldığında simidin bugün 2 lira olması gerekir” dedi.

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre İstanbul’da 1.5 liradan satılan simidin fiyatının yüzde 16 artması bekleniyor. Un fiyatlarında düzenleme yapılması gerektiğini belirten Özdemir, “Özellikle unda fiyatlar çok esnek. Simidin bugünkü fiyatı 2013’te belirlendi. O günlerde unu 75 TL’den alıyorduk, şimdi 110 TL’den satın alıyoruz. Herkes kendi isteğine göre fiyatı yükseltebiliyor. Durum böyle olunca da, esnafımızın maliyetleri artıyor. Yetkililer, esnafın mağduriyetini gidermek için undaki fiyat artışını kontrol altına almalı” dedi.
Özdemir, piyasadan aldıkları susamların yüzde 90’nın ithal olduğunun  da altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2018, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER